"Победа": най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в света

Pan.bg 28 юли 2017 | 16:01 views (3012) commentaries(0)
img rbth.com

"Победа" е световен лидер след нискотарифните авиокомпании по отношение на ръста на приходите. Освен това, за да се увеличи качеството на услугите, компанията е подпомогната от членството си в групата на "Аерофлот".

Авиокомпания "Победа", която е специализирана в бюджетните въздушни пътувания и е част от "Аерофлот груп", зае водещото място сред световните нискотарифни авиокомпании по отношение ръста на приходите, съобщи пресцентърът на компанията, като цитира проучване на Flight Airline Business.

През юни списанието публикува класация въз основа на резултатите от представянето на нискотарифните авиокомпании през 2016г., в която със своите приходи "Победа" е първенец в световен мащаб. Освен това руската компания е водеща в Европа и по друг фактор – ръст на натоварването, като заетостта на местата в самолетите се е увеличила със 7% до общо 88%.

Flight Airline Business отбеляза също, че темпът на растеж на пътническия трафик на "Победа" за 2016г. надвишава средния за света с над 300%. Докато световният пазар на нискотарифни авиокомпании се е увеличил с 10,8%, то "Победа" отбеляза ръст от 38,7% за този ключов показател.
Рецепта за успех

"Победа" дължи успеха си на няколко фактора, твърдят експерти. "На фона на продължаващия спад в доходите, все повече руснаци са принудени да харчат по-малко за пътуванията си с въздушния транспорт. Очевидно при тези обстоятелства търсенето на услугите на нискотарифните авиокомпании значително се е увеличило, което позволява на компанията да постигне растеж на приходите както в рубли, така и в долари", твърди първият заместник-председател на "Опора России" Павел Сигал.

Втори, силното представяне на "Победа" е пряко свързано с факта, че тя е единствената нискотарифна авиокомпания в Русия, посочва водещият анализатор в групата компании "ТелеТрейд" Марк Гойхман.

"По време на кризисните години много чужди превозвачи, даващи отстъпки, напуснаха страната поради нерентабилност – например италианският Blu Express и британският EasyJet. Поради това "Победа" практически няма конкуренция на руския пазар", добавя Гойхман.

И трето - "Победа" оперира, както в буквален, така и в преносен смисъл, под крилото на мощен собственик - "Аерофлот". "Това е важно не само защото позволява да бъдат споделени общи разходи на двата превозвача, но и, преди всичко, нискотарифната компания е субсидирана", твърди Гойхман.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка