Атентат повредил самолета на старозагорския бизнесмен?

Pan.bg 05 май 2011 | 10:19 views (6513) commentaries(0)
img bltz.bg
Младен Стоянов излетя отново само три дни след като той и пилотът му се приземиха като по чудо в нива край гробището на село Богомилово
Старозагорският бизнесмен Младен Стоянов пак излетя в небето, след като по Великден аварира със самолета си в нива до селско гробище. Този път полетът мина безпроблемно, въпреки че беше абсолютно сам на борда.

“Вторият дубъл” бе направен само три дни след аварийното приземяване на частния двуместен “Лиърджет”, пилотиран от британския авиоинструктор Ричард Роджърс, а в кабината до него беше и самият собственик на самолета и председател на старозагорския “Ротари клуб” Младен Стоянов.

Опитът ни след авиоинцидента да разговаряме с бизнесмена и да получим информация от „първа ръка” удари на камък. Тогава Стоянов категорично отказа всякакъв коментар относно екшъна във въздуха. Но водени от идеята, че водата е най-чиста, когато е от извора, направихме втори опит за контакт с бизнесмена, собственик на два двуместни самолета. Този път 49-годишният любител на екстремните адреналинови усещания проговори специално и единствено пред „ШОУ”:

“Недоумявам защо продължавате толкова живо да се интересувате от мен и онова, което стана със самолета ми. То може да се случи на всеки, който е в небето. Никой не е застрахован. Питате ме дали съм в стрес от случилото се. Веднага ви отговарям - не! Не съм! И не бих казал, че аварийното приземяване на самолета от Ричард на Великден ми е повлияло дотолкова, че едва ли не повече да не се кача на самолет. Няма такова нещо! Не съм от тези хора! Може да се каже, че много хладнокръвно, разумно и спокойно приех това, което става с машината в небето. Не загубих самообладание. Ричард Роджърс е много опитен пилот с 4000 летателни часа зад гърба си, а не със 130, както писаха някои вестници. Това е смешно! Бях сигурен и спокоен с такъв пилот на борда, който и на практика се справи блестящо с екстремната ситуация. А и успешният завършек на този, както вие, журналистите, го нарекохте „авариен полет”, го доказва. Така че нищо не може да ме откаже от идеята да летя, макар и пилотирането да не е детската ми мечта. Едно време исках да ставам моряк - капитан на кораб. Тази мечта обаче по стечение на обстоятелствата „се издигна” от водата към небето. Завладя ме и се превърна в страст. И почти веднага след аварията отново излетях - абсолютно сам на борда на другия си самолет. Купих го на лизинг преди няколко години и все още го изплащам. Той също е двуместен. Пилотирах много спокойно и уверено. Направих с него няколко обиколки над язовир “Жребчево”, над Стара Загора, и след около четиридесетина минути полет приземих самолета на летището край града, където всъщност държа машините си. Имам завършен курс за пилот на този клас машини и пълните правомощия да пилотирам. А това, че имам два самолета, не значи, че съм най-богатият човек в Стара Загора. Има далеч по-богати хора от мене, които нямат самолети. Казах ви, че единият още го изплащам – първият, който купих на лизинг, а вторият ми самолет, чийто двигател аварира на Великден, е закупен на старо. Както се казва,

машината е втора ръка. Струва колкото една хубава кола –

около стотина хиляди лева”, разказа пред шоу бизнесменът късметлия.

Младен Стоянов е собственик на “Бултех 2000” ООД, а бизнесът му дава хляб на 120 специалисти. Парите за самолетите и високия стандарт на живот на семейството му с четири деца – 23-годишния Мариан и 21-годишната Велеста /от първия му брак/, и малките палавници Доника и Явор от втората му съпруга Радослава, е от „златното яйце” на фирмата - първия у нас ултразвуков анализатор за мляко. Това сътворено и патентовано от инж. Младен Стоянов изобретение преди десет лета намира пазар на няколко континента и се продава на много добра цена. Пред “ШОУ” бизнесменът довери, че наскоро индонезийска делегация, начело с посланика на страната в България Ади Хармото, е посетила фирмата му производител на млечни анализатори. И лично амбасадорът му предложил да изнесе производството си в Индонезия. Запитан от нашия репортер дали ще го направи заради по-добрите условия на работа и евтината работна ръка на Далечния изток, както и заради необятния им пазар, Младен Стоянов отговори: „На този етап не ми се иска това да става, защото давам хляб на много хора тук. Но ако продължават някои хора да ми „мътят водата”, може и това да се случи.” Без да търсим под вола теле, но предвид скорошния самолетен инцидент с него, сякаш неминуемо увисва въпросът:

Дали пък „мътенето на водата” не включва и внезапно угасналия във въздуха самолетен двигател,

след което бизнесменът и пилотът му се приземиха като по чудо в нива на метри от гробището на село Богомилово, това специалистите ще установяват. Причините за аварията все още се изясняват след обстоен оглед на самолета от специализирана държавна комисия на Министерството на транспорта. Младен Стоянов, както и самолетният инструктор - бившият британски военен пилот Ричард Роджърс, вече са дали показания и се чакат заключенията от експертизите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка