С авиошоу откриха летище Бохот- ЛМ

Pan.bg 25 май 2011 | 16:52 views (12599) commentaries(0)
img Снимки: Венелин ПАСТЪРМАДЖИЕВ - сп."КЛУБ КРИЛЕ"

На 14 май лично кметът на Плевен Найден Зеленогорски откри новоизградения авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация "Скай парк" – летище Бохот-ЛМ, собственост на "SKY PARK" ООД и "ОЛИМПИЯ ЕЪР" ООД
Летателната площадка се намира на 15 километра от града, в землището на село Бохот, и разполага с 480 м асфалтова и 600 м грундова писта за летателни апарати до 5700 кг. Вече напълно е изградена инфраструктурата към него - хангари за машините, офиси, брифинг зали.
Той е с европейска сертификация за полети и вече е нанесен на световната карта с летищата по света. Тук работи и базата за ремонт и поддръжка на авиосредства от лека авиация.
Отрито е и училище за любители пилоти за туристическа и спортна авиация. В ход е предварителна подготовка на първите 5 души. Очаква се те да завършат в края на лятото. Вече има заявка от още 10. Курсът включва теория и 50 летателни часа, след което се полага изпит в Министерството на транспорта - Главна въздухоплавателна администрация. Покрилите изискванията получават лиценз за любители пилоти.

Полетите на самолетите започнаха в 11 часа, а чудесното пролетно време привлече много хора. Около 15 самолета, 20 делтапланери и мотоделти прелетяха над Бохот и радваха очите на публиката. Авиошоуто продължи и на следващия ден, като съвпадна с празника на Плевен – 15 май. И през двата дни имаше много полети, адреналин и настроение.
Организаторите съобщиха, че това е само началото на голямото традиционно авиошоу „Криле за всички”, което ще се проведе през септември тази година.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка