Шуменска фирма строи шоурум за лодки

Pan.bg 29 юли 2009 | 21:32 views (7986) commentaries(0)
img Източник: в."Народно дело"
снимка:www.geamarine.eu


Изграждането на склад за лодки и изложбена зала край Балчик предвижда инвестиционно намерение, за което РИОСВ – Варна, е издала становище да не се извършва оценка върху околната среда, тъй като няма да окаже значително отрицателно въздействие върху нея.

image

Aquador21wa - една от яхтите, които предлага компанията

Инвеститор е шуменската фирма „Геа Интернейшънъл” ООД. Намеренията са градежът да бъде върху 3500 кв. м нива в местността Летището. В склада ще се продават нови и употребявани лодки. Едната част от около 800 кв. м ще бъде покрита, там ще бъдат изложени основните модели лодки и обурудването за тях, по видове и класове. Откритата изложбена площ ще бъде за представяне на по-големите лодки от по-висок клас и колесарите към тях. Ще има и офис сграда, а за посетителите е предвиден открит паркинг с алейна мрежа и озеленяване около обектите. Плътността на застрояване ще бъде около 80%, а озеленяването - 20%.
Изложбената зона за плавателни съдове и оборудване ще се гради в непосредствена близост до първокласния път Балчик – Каварна, на около 300 метра преди „Приводна станция”.
До момента на произнасяне на процедурата в РИОСВ – Варна, не са постъпили устни или писмени възражения срещу реализацията на инвестиционното предложение.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка