Замразяват строителството в курортите и това лято

Pan.bg 30 апр 2011 | 20:27 views (7166) commentaries(0)
img И тази година строителството в курортите ще бъде забранено по време на активния туристически сезон. Освен строителната дейност от 15 май до 1 октомври в комплексите „Чайка", Св. Св. Константин и Елена и Златни пясъци трябва да се преустанови и достъпът на едрогабаритна техника. Съгласно заповедта на кмета Кирил Йорданов и действащия закон за Черноморското крайбрежие тя ще се допуска само в случаи на неотложни аварийно-ремонтни работи.
Незавършеното строителство трябва да се замрази между 1 и 15 май. След като обектите се оградят и обезопасят, прилежащите им площи трябва да се почистят, а на зелените пространства да се засади декоративна растителност.
Градоначалникът нарежда още строителните отпадъци на територията на курортите да бъдат извозени по определените маршрути в часовете от 8 до 10 ч. сутринта, както и между 16 и 18 ч. след обяд. Единствено по това време се допуска и доставката на материали и обзавеждане за разрешените след 1 май дейности.
Физическите лица, които нарушават заповедта, ще бъдат наказвани с глоба, а юридическите - с имуществена санкция в размер на 10 000 лв.
За реда и спокойствието на летовниците в курортите ще бдят служители на Пето районно управление на полицията и „Група за охрана на обществения ред" - община Варна.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка