ГОРЕЩО: Китайската военна фрегата "ИЕНТАЙ" ще посети Варна!!!

Pan.bg 03 авг 2012 | 14:21 views (3857) commentaries(0)
img ПР НА ВМС,
благодарение и на Валентин Димитров, сп."Клуб ОКЕАН"


На 5 август 2012 г. за първи път на посещение в Република България, в град Варна, пристига кораб от Военноморските сили на Китайската Народна Република - фрегата „ЙЕНТАЙ” („YANTAI”) с бордови номер 538.
Старши офицер на борда е заместник–началникът на Политическото управление на Северния флот на Военноморските сили на Китайската Народна Република контраадмирал Къвей Ся (Ke-wei XIA). Той е придружаван от командира на флотилия разрушители старши капитан І ранг Да-зон Уанг (Da-zhong WANG), заместник–началника на отдел „Връзки с обществеността” към Политическия отдел на Северния флот капитан І ранг Джин-го Ми (Jin-guo MI) и други офицери от Северния флот.
Командир на кораба е капитан І ранг Хуа Ли (Hua LI).

При пристигането фрегатата ще бъде посрещната с военна церемония от заместник–командира на българските Военноморските сили комодор Георги Мотев. На Морска гара Варна ще присъстват заместник-посланникът на КНР в България г-н Ли Жя (Li JIA) и старши полковник Джан Гъ (Ge ZHANG) - военно аташе на КНР в България.
След края на церемонията ще бъдат направени изявления от българската и китайската страна, а представителите на медии ще имат възможността да зададат въпроси.


image
Корабът на посещение в Румъния преди няколко дни

На 6 август 2012 г. контраадмирал Къвей Ся, командирът на кораба капитан І ранг Хуа Ли и група офицери от Северния флот на китайските Военноморските сили ще проведат последователно протоколни срещи с командира на военноморска база Варна, с управителя на Варненска област г-н Данчо Симеонов (от 11.50 ч.) и с кмета на община Варна г-н Кирил Йорданов (от 12.30 ч.).
На 7 август 2012 г. от 09.30 ч. е протоколната визита на китайските гости при командира на българските Военноморските сили контраадмирал Румен Николов и от 10.20 ч. - при началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” капитан І ранг Боян Медникаров.

Китайският военен кораб „ЙЕНТАЙ” ще бъде отворен за посещения от граждани и гости на гр. Варна на 7 август 2012 г. /вторник/ от 16.00 до 18.00 часа.

В програмата на посещението са включени разнообразни културни и спортни мероприятия.
Корабът ще отплава от Морска гара Варна сутринта на 9 август 2012 година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка