Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/BGROM.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Съвместно българо-румънско военноморско учение

Pan.bg 04 апр 2013 | 13:27 views (2314) commentaries(5)
image" alt="img" /> www.navy.mod.bg

На 28 март 2013 г. в акваторията на Черно море се проведе съвместно учение на Военноморските сили на Република България и Република Румъния.

От българска страна в учението участва фрегата „Верни”, а от румънска – фрегата „Реджина Мария”.

Екипажите на двата кораба отработиха съвместно на море епизоди по предаване на твърди товари на море, тактическо маневриране, радиообмен по стандартите на НАТО и проверка на кораб-нарушител от групата за проверка от състава на фрегата „Верни”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Адмирал Нахимов 04 апр 2013, 13:49
   
  0
   
  0

  Еднодневно учение?!? - умопомрачителен успех. А и вероятно не е било цял ден, а само в светлата част от денонощието.

 2. #2
  военнослужещ 04 апр 2013, 16:40
   
  0
   
  0

  Срам. Преди няколко години за такива "грандиозни" учения дори не си хабяха мастилото. Сега, след ГРАДИВНОТО управление на НЬОЙСКИ започнаха от велики операции и учения на ниво отделение и взвод да правят военна история. Такава е ситуацията и в родния ни флот, една лодка излезе ли от пристанището вече е жестоко постижение. СРАМ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СТАРШИНИ И МАТРОСИ.

 3. #3
  к.д.п. 04 апр 2013, 18:49
   
  0
   
  0

  а вие какво искате да тренират - удари по ядрени подводници или развръщане на огромни военноморски армади? преди си е за преди - днес нещата са други. удари са способни да нанасят само големите флотове снабдени с високотехнологични кораби. всичи други които не попадат в графата "високотехнологични" са просто едни морски патрулки и при боеве имат минимални шансове за успех. поне остава успокоението, че демонстрират мускули и вършат по-ефективна работа от граничните джонки. но пък за сметка на това са по-скъпи за поддръжка.

 4. #4
  МУНЧО 04 апр 2013, 19:17
   
  0
   
  0

  Обзалагам се, че товарите са били течни в твърди опаковки.
  Иначе господа коментиращи всяка възможност за взаимодействие и взаимни учения и тренировки е полезна и трябва да се използва рационално.

 5. #5
  военнослужещ 04 апр 2013, 19:33
   
  0
   
  0

  Не мисля, че трябва да тренират ядрени удари. Просто власт и ум имащите трябва да се замислят трябва ли да подлагат "цялото българско войнство" на този срам. Без ресурси, без идея каква "законова идиотщина" ще донесе утрешния ден .... остава само да се работи "на инат". Кому е нужно това? Да купуваме "дараци" /и морски и за ВВС/, които са в супер състояние, ама ... нямат въоръжение и май стават само за разходка. Хората експлоатиращи тези средства си вършат работата ... до колкото могат. Това никой не го отрича. Това ли е нормално в наши дни?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка