Във Варна беше открита паметна плоча, посветена на капитан ІІ ранг Владимир Минков

Pan.bg 12 фев 2020 | 09:37 views (408) commentaries(0)
img Източник:"Svodka.start.bg'';Връзки с обществеността на ВМС

На 11 февруари 2020 г., с тържествена церемония, на фасадата на дома, в който е живял, беше открита паметна плоча, посветена на капитан ІІ ранг Владимир Минков, командир на Военноморска база Варна в периода 1948 - 1956 г. В церемонията участваха почетен караул от Пункта за базиране Варна и Представителният духов оркестър на Военноморските сили. Строят беше приет от заместник-командира на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински.
Кметът на Община Варна Иван Портних, капитан І ранг Мусински и внукът на капитан ІІ ранг Минков и негов съименник - Владимир, откриха плочата под звуците на тържествените сигнали на оркестъра. Да почетат паметта на този достоен български военен моряк и флотски командир бяха дошли представители на общинската администрация, районните кметове на Варна, бивши командири на базата, директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева, заместник-началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” капитан І ранг Емил Йорданов, членове на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, офицери от Щаба на ВМС и от Пункта за базиране Варна, командири на военни формирования от гарнизона, ветерани, близки и родственици на капитан ІІ ранг Владимир Минков.
В краткото си слово капитан І ранг Мусински описа житейския и професионален път на офицера и моряка Владимир Минков, като изтъкна неговата отдаденост на морската идея и на стремежа му да работи за постигане на целта, независимо от превратностите на времето и на конюнктурните промени.
От името на наследниците и родствениците, г-н Владимир Минков отправи благодарност към командването на Пункта за базиране Варна, командването на ВМС и общинската администрация за инициативата за поставяне на паметната плоча и съпричастността към идеята за отдаване на дължимата почит и признание към паметта на неговия дядо.
В края на ритуала почетният караул и оркестърът преминаха в тържествен марш пред паметната плоча.

image

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка