Каракачанов награди Морското училище във Варна за второ място в елитна международна класация

Pan.bg 28 фев 2020 | 10:15 views (214) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; http://www.moreto.net/

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди ръководството и част от курсантите на Военноморското училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна затова, че се класира на престижното второ място в Международната асоциация на морските университети, предаде репортер на Moreto.net.

"Днес е един хубав ден за нашето Военноморско училище. Най-накрая след усилия, които бяха полагани повече от две десетилетия, особено в последните години под ръководството на флотилен адмирал Медникаров, Военноморското ни училище беше издигнато като класа и ниво на едни висоти, които могат да мечтая дори училища, в които ние довчера изпращахме наши военнослужещи да се обучават в чужбина. Това показва не само желание на ръководството на флота и Военноморско училище за постигане на едно добро ниво на образование на нашите бъдещи командири, това показва резултати, с които лично като българин и като министър на отбраната се гордея. Убеден съм, господа адмирали, че с тези резултати ще се гордее не само варненската общественост, с тези резултатите трябва да се гордее цяла България", заяви Каракачанов.

Той награди с почетен плакет на Министерството на отбраната директорът на Морското училище флотилен адмирал проф. Боян Медникаров за изграждането, развитието и утвърждаването на висшето учебно заведение, както и част от курсантите с книга на историческа тематика от академик Георги Марков.

Международната асоциация на морските университети (IAMU) е елитният световен клуб на морските учебни заведения, в която се допускат много трудно членове заради високите критерии.

В годишната класация за образование, наука и осигуряване на обучение, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" попада на второ място след Австралийския морски университет в Тасмания, а след флотската ни Алма матер остават учебни заведения от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

Още една добра новина за Морско училище е, че партньорите му от Морския университет в Констанца (Румъния), се класират на четвърто място.
Военноморското училище е част от IAMU от основаването ѝ преди 21 години. В нея членуват над 60 от водещите морски университети в света от 35 държави.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker