Нов снабдителен кораб за ВМС на Франция бе заложен в Chantiers de l'Atlantique, в сътрудничество с Naval Group (снимка, графика)

Pan.bg 20 май 2020 | 09:56 views (350) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на navalgroup.com
Първата стоманена плоча на корпуса на първия от четирите нови Bâtiments Ravitailleurs de Force (BRF) - кораби за попълване на запасите на море за френския флот, бе отрязана на 18 май 20200 г. на церемония в цеха за механична обработка на корабостроителницата Chantiers de l'Atlantique, в присъствие на Флоранс Парли, министър на отбраната, и адмирал Празюк, командващ на френските ВМС.

Тази церемония бележи символично началото на изграждането на първия кораб от програмата FLOTLOG. Поръчката за изграждането на четирите кораба бе нотифицирана през януари 2019 г. на консорциум сформиран от Chantiers de l'Atlantique и Naval Group. Доставките са планирани от края на 2022 до 2029 г. Тази поръчка за френския флот е част от френско-италианска програма, ръководена от европейската агенция OCCAR, от името на DGA, Френската агенция за възлагане на отбрана и италианския аналог NAVARM.

Корабите тип BRF ще са с капацитет 13 000 м3 и имат мисия за логистична поддръжка на бойните кораби на френския флот. Те ще пренасят гориво, боеприпаси, резервни части, както и храна за екипажите. Съответстващи на международните стандарти, техните характеристики са адаптирани към специфичните мисии за подкрепа на авионосна тактическа корабна група, съставена около самолетоносача Charles de Gaulle, флагман на ВМС на Франция.

Корабостроителницата Chantiers de l'Atlantique осъществява глобалния дизайн и изграждането на четирите кораба и осигурява интегрирането и прилагането на вградените системи. „Ние сме в началото на нова индустриална история, която отново ще представи нашите знания както в проектирането, така и в изграждането и интеграцията на авангардни технологии. Това също така е отлична възможност за демонстриране на допълняемостта на нашия бизнес с тези на нашата партньорска корабостроителна група Naval Group“ заяви Лоран Кастаинг, генерален мениджър наChantiers de l'Atlantique.

Naval Group отговаря за проектирането, разработването и интеграцията на военните системи на платформата. Бойната система на четирите кораба, чиято архитектура се основава на бойната управляваща система Polaris на Naval Group, осигурява защитата срещу близки заплахи и борбата срещу асиметричните заплахи.

„Naval Group се гордее, че отново е до Chantiers de l’Atlantique в рамките на тази европейска програма. Това сътрудничество обединява най-добрите граждански и военноморски експерти и ще бъде от полза за нашите клиенти както в икономически, така и в оперативен аспект” подчертава Пиер-Ерик Помелет, изпълнителен директор на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Naval Group.

Основни характеристики на съдовете:
Пълно водоизместване: 31 000 тона
Обща дължина: 194 m
Обща широчина: 27,60 m
Екипаж: 190 души, включително 130 членове на екипажа и 60 пътници
Собствено тегло: 14, 870 тона
Обем на товарите: 13 000 м3
Обща инсталирана мощност: 24 MW

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов снабдителен кораб за ВМС на Франция бе заложен в Chantiers de l'Atlantique, в сътрудничество с Naval Group (снимка, графика)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка

eXTReMe Tracker