Морско училище участва в конференция по проект MINE-EMI

Pan.bg 21 май 2020 | 13:07 views (218) commentaries(0)
img Георги Николов

На 14 май 2020 г. се проведе международна онлайн конференция по трансграничния проект MINE-EMI, в който партньор е ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Проектът е фокусиран върху разработването на съвместна магистърска програма (JMP), която улеснява развитието на умения и компетенции за повишаване на осведомеността относно възникващите морски въпроси, с цел насърчаване на устойчивото управление на морския сектор.

Тя е фокусирана върху Черноморския басейн и включва представители от бизнессектора и местните администрации.

Целта на проекта е да се запълни празнината между изискванията в морския сектор (управление на морските райони, транспортни операции, логистика) и текущата липса на актуализирани курсове в тази област.

В конференцията се включиха около 50 участници – партньори по проекта, членове на BSAMI (Черноморската асоциация на морските институции) и други заинтересовани страни. Целта е да постигне ефективно, безопасно, сигурно и екологично решение на морските проблеми чрез:

– Насърчаване на качеството на образованието и обучението в сектора на морското образование и обучение, за справяне с конкретните морски предизвикателства и подготовка на бъдещите ръководители и експерти, прилагащи иновативни методи, практически ориентиран подход и модел на електронно обучение;
– Улесняване на мобилността за ученици и преподаватели, включващи образователни и обучаващи институции, които желаят да допринесат за преодоляване на тези предизвикателства;
– Сътрудничество между организации, свързани с морското обучение и индустрията, за повишаване на компетенциите и адаптиране към изискванията на морската индустрия.

Успешното изпълнение на проекта ще осигури консолидиране на усилията на морските институции, особено в Черноморския регион, да допринесат за устойчивото развитие чрез прилагане на растеж, екологичен транспорт, политики за морско пространствено планиране и общи стратегии за морски басейни./www.naval-acad.bg


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище участва в конференция по проект MINE-EMI

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка

eXTReMe Tracker