Rolls-Royce сключи договор за цялостни задвижващи системи MTU за фрегатите Type 31 на Royal Navy

Pan.bg 01 юни 2020 | 08:05 views (656) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на armadainternational.com

Британската корпорация Rolls-Royce ще достави пълни задвижващи системи MTU за петте нови фрегати с общо предназначение Type 31 за Кралския флот на Великобритания (Royal Navy). Общо договорът е за 40 двигателя и генераторни комплекти, които ще се използват за основно задвижване и производство на електроенергия на борда; системата за управление и мониторинг на задвижването MTU Callosum и интегрираната логистична поддръжка (ILS).

Всяка нова фрегата ще бъде задвижвана от 4 двигателя MTU 20V 8000 M71, всеки от които с мощност над 8000 кВт. Бордовата мощност ще се осигурява на всеки съд от 4 генератора MTU 16V 2000 M41B, всеки от които генерира над 900 kW.

През септември 2021 г. Rolls-Royce ще достави първия корабен комплект, включващ четири основни задвижващи двигателя и четири генераторни комплекта на главния корабостроител Babcock International Group. Интегрираната логистична поддръжка за задвижващите и бордовите захранващи системи ще осигури ефикасна и рентабилна поддръжка през целия им експлоатационен живот. Очаква се системата за управление и наблюдение на задвижването и мониторинга MTU Callosum да бъде официално добавена към договора за доставка съвсем скоро.

Шон Доналдсън, управляващ директор Energy & Marine в Babcock International заяви: „Щастливи сме да приветстваме Rolls-Royce с нейните MTU решения като доставчик на нашата програма Type 31. Нейните двигатели и вградените генераторни комплекти вече доказват своите умения в множество съпоставими съдове по целия свят".

Кнут Мюлер, вицепрезидент Marine & Defense в Rolls-Royce Power Systems добави „Ние сме много горди от факта, че Babcock International Group е избрала MTU задвижване и бордови енергийни решения по този изключително важен проект. Продуктите на MTU сега присъстват в почти всички настоящи и бъдещи проекти на Кралския флот. Това е впечатляващо доказателство за доверието, което нашите британски партньори оказват в нас и надеждността и гъвкавостта на нашите продукти“.

Кралският флот разчита на задвижващите решения на Rolls-Royce за целия си надводен и подводен флот. MTU Series 2000, 4000 и 8000 единици са представени сега и в бъдеще на повечето военни кораби на Кралския флот - разрушителите Type 45; всички класове фрегати - Type 23, 26, 31 и подводниците тип Astute.

На графиката: Фрегата Type 31 за ВМС на Великобритания. (графика Babcock International Group)
На снимката: Двигател MTU 20V 8000 M71.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Rolls-Royce сключи договор за цялостни задвижващи системи MTU за фрегатите Type 31 на Royal Navy

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка