Руският профсъюз на моряците разказа за убийства на корабите поради пандемията на коронавирус

Pan.bg 05 юни 2020 | 10:49 views (700) commentaries(0)
img
pan.bg

Председателят на далекоизточната регионална организация Николай Сухов заяви пред радиостанция «Говорит Москва», че миналия месец „слизането от кораба на земята“ било практически невъзможно.

„Ситуацията беше много сериозна. През април-май не са направени никакви смени в екипажите, в това е проблема. В тази връзка договорите на моряците бяха удължени. Който има за шест месеца, удължаваха на осем.

Появиха се проблеми при моряците вкъщи, които са по-лоши от епидемията. Нечии роднини умираха, моряците трябваше спешно да се върнат, но това не се получаваше. Това беше голям проблем. Виждайки тази ситуация, моряците бяха много притеснени от случващото се в тяхната страна. В тази връзка нервното напрежение се увеличи сред моряците и това беше много опасно за безопасността на мореплавателите. Имаше случаи на убийства на борда на кораба на фона карантината и стреса."

Според него ситуацията започва да се стабилизира.

„Сега ситуацията се промени. Вече не е толкова напрегнато. Някои държави са отворили граници. Има информация, че моряците се сменят през Манила, Хонконг, Сингапур, Амстердам и Киев. Създадени са около пет пристанища по целия свят, където са концентрирани моряци, които се нуждаят от подмяна. Техните [руски моряци] се събират предварително и се изпращат в Европа, до Амстердам, от там до Киев, след което стигат до Русия. Които са в Америка - през Хюстън.

Ако корабособствениците отидат например в Манила или Сингапур, те предварително подават заявление, че сменят 5-10 души. Няколко екипажа на кораби вече се събират със самолети и се доставят до градовете им. Там, разбира се, преди качване в самолета има проверка: измерва се температурата, тестовете се вземат. В няколко летища са създадени благоприятни условия за обмен на екипажи. Там не преминават през карантина, но в останалата част на града, вече да."

Сухов каза, че някои капитани решили да влязат в пристанището, за да сменят екипажа без съгласието на корабособственика. Поради пандемията много страни са затворили пристанища и летища. На моряците бяха удължени договорите, за да не сменят екипажите.

Източник: govoritmoskva.ru Снимка: img04.rl0.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка