Динамичен показ за 141 години български ВМС, 50 години МСРО и 103 години морска ескадрила (ЕКСКЛУЗИВНА КОМАНДОСКА-ВЕРТОЛЕТНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 09 авг 2020 | 14:15 views (2740) commentaries(1)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
От мястото на събитието

Церемонията за тържествено връчване на първите офицерски пагони на Випуск 2020 "Добруджански" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" завърши с динамичен показ на способностите на българските ВМС. Той бе посветен на 141 години от основаването им, 50 години от създаването на Морския специализиран разузнавателен отряд (известен от първата си дислокация като "Тихина") и 103 години на морската авиация в България.

В показа взеха участие:
-от МСРО - групи за подводни, лодъчни и въздушно-десантни операции; 2 високоскоростни лодки Metal shark с екипажи
-от авиобаза "Чайка" - вертолети AS565MB Panther (бордове 901 и 903)
-от ПБ Варна - моторен катер 221 "Г. С. Раковски", пр. 160,

Сценарий
Групите от МСРО в състава на съюзни сили ще проведат директна акция в държава с провалена държавност на чиято територия се е настанила трансгранична престъпна групировка, която контролира провалената държава, а чрез терористични методи оказва влияние и на съседните държави.

Директната акция на отрядите на МСРО има за цел освобождаването на пленени високопоставени съюзни генерали. Според постъпилата информация терористите ще изведат пленените генерали в съседна държава с помощта на малък плавателен съд по море.

Това обстоятелство е взето предвид при планиране на директната акция на МСРО чрез организиране на засада. Според плана на операцията екип от 3 бойни плувци и друг лодъчен екип от 4 командоса трябва да овладеят "без шум" малкия плавателен съд до пристигането на борда му на пленените съюзни генерали. Едновременно с това екип от 4 командоса се инфилтрира по въздушен способ с помощта на вертолет AS565MB Panther по метода "бързо въже" с цел доразузнаване и локализиране на автомобилния конвой с който ще бъдат предвижени пленените съюзни генерали. От втори вертолет десантират 2 снайперски екипа от 4 командоса, чиято цел е да заемат позиции и да осигурят външния периметър в района на планираната засада.

Има готовност за незабавна евакуация на освободените пленени съюзни генерали по въздух с помощта на вертолет AS565MB Panther, а останалите членове на отрядите на МСРО ще бъдат евакуирани по море с бързоходните лодки.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Динамичен показ за 141 години български ВМС, 50 години МСРО и 103 години морска ескадрила (ЕКСКЛУЗИВНА КОМАНДОСКА-ВЕРТОЛЕТНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/31 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  THUNDER 09 авг 2020, 19:37
   
  0
   
  0Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка