Екипажът на минен ловец 32 „Цибър“ доказа способностите си в гръцкото противоминно учение ARIADNE-21 (ГОЛЯМА ПРОТИВОМИННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 07 апр 2021 | 08:31 views (1031) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОВтората постоянна противоминна група на НАТО, в състава на която е българският противоминен кораб – минен ловец 32 „Цибър”, участва от 28 март до 4 април 2021 г. в противоминното учение на ВМС на Република Гърция Ariadne-21.

В рамките на учението в района на залива Патра беше проведена съвместна противоминна операция за гарантиране на свободата и безопасността на корабоплаването. Корабите от групата проведоха и тренировки за отразяване на асиметрични заплахи от бързоходни лодки и нисколетящи цели, както и за отразяване на атаките на въздушен противник.

Резултатът от проведената противоминна операция бе повече от отличен – бяха открити всичките предварително поставени 22 учебни дънни мини от различен тип. Екипажът на българския кораб откри 7 от поставените учебни мини. С това той си подели първото място за брой открити мини с екипажа на италианския минен ловец „Термоли“. Останалите учебни мини бяха открити от екипажите на френския минен ловец „Орион“, турския минен ловец „Айвалък“ и гръцките „Европи“ и „Калипсо“. Испанският минен ловец „Тахо“ със своята водолазна група активно подпомагаше останалите кораби при извличането на учебните дънни мини.

На 5 април минен ловец „Цибър“ излезе от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО. Предстои след извършване на преход българският кораб да се завърне в нашата страна и на 8 април 2021 г. да акостира в пункта за базиране във Варна.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Екипажът на минен ловец  32 „Цибър“ доказа способностите си в гръцкото противоминно учение ARIADNE-21 (ГОЛЯМА ПРОТИВОМИННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка