Корабът на бреговата охрана на САЩ Hamilton завърши престоя си в Черно море /СНИМКИ/

Pan.bg 15 май 2021 | 14:29 views (438) commentaries(0)
img pan.bg

След приключване на съвместното учение катерът посети пристанището на Батуми в Грузия.

Катерът на бреговата охрана на САЩ Hamilton (клас Legend) завърши престоя си в Черно море. През първата седмица от престоя си в Черноморския регион той участва в съвместни военни маневри с турската фрегата Turgutreis. Наблюдатели на изданието Yörük Işık съобщиха за това в Twitter.

image

След приключване на съвместното учение катерът посети пристанището на Батуми в Грузия, където тренира с патрулни катери Dioskuria (P-25) и Ochamchire (P-23) от бреговата охрана на Грузия. Също така екипажът на американския катер извърши съвместни маневри в Черно море с флагмана на Морската охрана на Държавната гранична служба на Украйна, пограничния патрулен кораб "Григорий Куропятников".

image

Отбелязва се, че корабите на пограничните ведомства на САЩ и Украйна по време на военноморските учения са отработили координацията на действията като част от международна тактическа група. В същото време военноморските специални части от 73 морски център са провели учения на американския кораб. По-специално са се отработвали абордажни действия, качване на борда, близък бой и прочистване на кораби.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0