С УЧАСТИЕТО НА МСРО, ХЕЛИКОПТЕРИ И КОРАБИ ОТ ВМС: Третият ден от военноморското учение "Черно море 2021" (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 20 май 2021 | 17:46 views (5391) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМС


Днес 20 май продължава учението на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море 2021”.

На 19 май корабите, участващи в учението успешно изпълниха поставяне на димна завеса за противодействие на атаките от въздушен противник. В учението участваха 4 самолета СУ-25 от състава на ВВС.

Фрегата 43 „Горди“, корветите 13 „Решителни“ и 14 „Бодри“, заедно с танкер-бункеровчик 203 „Балчик“ и учебно-спомагателния кораб206 „капитан I ранг Димитър Добрев“ отработиха ескорт на кораби превозващи ценен товар. По време на ескорта бяха организирани видовете отбрани и защити на група кораби на ход и отразяване на асиметрични заплахи от въздушен противник. След това патрулните кораби отработиха водене на наблюдение и контрол на корабоплаването в назначени райони.

По-късно се проведе операция по задържане на кораб-нарушител в назначен район с участието на фрегата 43 „Горди“, корветите 13 „Решителни“ и 14 „Бодри“, танкер-бункеровчик 303 „Акин“, група от Морския специален разузнавателен отряд (МСРО) с бързоходни лодки и вертолет AS565MB Panther от състава на ВМС.

Базов миночистач 63 „Прибой“ извърши обозначаване на предварително обследван и обезопасен за корабоплаването канал. След това, съвместно с минен ловец 32 „Цибър“ изпълни учение по приемане/предаване на леки товари на ход.

Танкер-бункеровчик 303 „Акин“ проведе корабно учение по борба с пожари и управление на повреден кораб и съвместно с противопожарен кораб 321 „Ахелой“ извърши буксировка на повреден кораб и учение по медицинска евакуация на пострадал военнослужещ.

Танкер-бункеровчик 203 „Балчик“ проведе корабно учение по борба с пожари и управление на повреден кораб и съвместно с учебно-спомагателния кораб 206 „капитан I ранг Димитър Добрев“ извърши буксировка на повреден кораб.

Минен ловец 32 „Цибър“ извърши провеждане на подводно обследване с хидроакустическа станция и леководолази на миноподобни обекти в назначени райони.

На 19 май, по време на обследването в района на Северен Несебърски залив, на дълбочина 33 метра корабът откри историческа морска, котвена, контактна мина, тип ЕМА. Днес, същата бе унищожена от леководолазна група от минен ловец „Цибър“ с осигуряване от водолазен катер 323 „Форос“ от състава на отряд кораби със спомагателно назначение.

Спасителен кораб 224„Протео“ проведе тренировка по оказване на помощ на аварирала подводница на пределни дълбочини.

Фрегата 43 „Горди“ извърши тренировка по постановка на електро-акустична примамка за отклонение на атака от торпеда.

Противоминните кораби извършиха
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
превеждане на патрулните кораби през предварително обследван и обезопасен за корабоплаването канал в район с повишена минна опасност.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


С УЧАСТИЕТО НА МСРО, ХЕЛИКОПТЕРИ И КОРАБИ ОТ ВМС: Третият ден от военноморското учение "Черно море 2021" (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/25 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка