Руската "стелт" корвета "Меркурий" ще бъде оборудвана с уникални оръжия

Pan.bg 17 юни 2021 | 21:41 views (1000) commentaries(0)
img
pan.bg

Невидимата корвета от проект 20386 "Меркурий" ще бъде оборудвана с нови технологии.

Корветата се счита за проект 20386 „Меркурий“, по време на изграждането на който са използвани стелт технологии. Тези технологии правят възможно включването на радиопоглъщащо покритие в конструкцията на "Меркурий". Корабът ще трябва да отразява радиосигнала като малка лодка.

Според съобщение на "Интерфакс" обаче невидимата корвета може да не влезе в структурата на руския флот, тъй като може да се превърне в експериментален кораб за разработване на технологии.

Както отбелязва "Интерфакс", този проект се основава на принципа на модулност, който може да позволи инсталирането на временни оръжия в корветата, това ще спомогне за разширяване на кръга от задачи, които трябва да бъдат решени. Също така, невидимата корвета ще има по-голяма скорост и обхват на пътуване. Освен това, осигурява балансиране на набора от оръжия и модерно електронно оборудване и роботизирани установки.

На свой ред, изграждането на нов такъв кораб може да се забави, тъй като технологиите, включени в него, все още не са разработени. Затова е възможно корветата да не бъде прехвърлена на руския флот. Най-вероятно тя ще участва в научноизследователска и опитно-конструкторска работа.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка