142 г. ВМС - Випуск 2021 "Г. С. Раковски" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" попълни строя на бойния флот (ОГРОМНА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 08 авг 2021 | 12:31 views (13606) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

На тържествена церемония днес 8 август, деня в който българските ВМС навършват 142 г. от съэдаването им, на Морска гара Варна в първо офицерско звание бяха произведени курсантите от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

На церемонията присътваха министър-председателят Стефан Янев, зам.-министъра на отбраната Пламен Йорданов, Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Флотолия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, Началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" флотилен адмирал Боян Медникаров, генерали, офицери от МО, ЩО, ВМС, ВВС, СКСО, офицери от запаса и резерва, граждани, както имногобройна група от роднини и приятели на завършващите курсанти.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Премиерът Стефан Янев бе посрещнат от началникът на караула, изслуша неговия доклад, поклони се пред знамето, обходи строя на курсантите от ВВМУ, поздрави ги с днешната церемония по връчване на пагони и удостояване с първо офицерско звание и с празинка на ВМС.

Церемонията започна точно в 9,00 в издигане на флага, гюйса, стенговите флагове и тези за разцветяване на всички кораби на българските ВМС.

След това бе прочетена заповедта КН323 от 6 август 2021 г. на министъра на отбраната за зачисляване във Випуск 2021 "Г. С. Раковски" и удостояване с първо офицерско звание "лейтенант" и назначаване на длъжност на 17 курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Първенец на випуска е курсант-мичман Васил Марков. Премиерът Стефан Янев му връчи пагоните, дипломата и парична награда, както и офицерски кортик с именен наднис.
Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов връчи пагоните, дипломите, книга на историческа тематика и сувенирен нож АК-74 на поставка на първенците на специализации във ВВМУ. Първенец на специализация "Корабоводене за ВМС" е курсант-мичман Живко Павлов.

Зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов връчи пагоните, дипломите, книга на историческа тематика и сувенирен нож АК-74 на поставка на първенеца на специализация "Военноморски комуникационни и радионавигационин системи" курсант-мичман Валентин Георгиев, на специализация "Корабни машини и механизми" е курсант-мичман Станислав Стефанов.

Останалите випускници получиха своите пагони от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, а дипломите - от Началникът на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров.

Новопроизведените лейтенати бяха поздравени от премиера Стефан Янев, Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов и зам.-министъра на отбраната Пламен Йорданов.

От името на випуска отговори първенецът му лейт. Васил Марков.

В края на церемонията випускниците и курсантите от ВВМУ преминаха в тържествен марш, а по традиция новопроизведените лейтенанти хвърлиха във въздуха шапките си.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


142 г. ВМС - Випуск 2021 "Г. С. Раковски" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" попълни строя на бойния флот (ОГРОМНА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/37 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка