КОРАБИ ОТ СЪСТАВА НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ ПРОВЕЖДАТ ТАКТИЧЕСКИ УЧЕНИЯ (ГОЛЯМА УЧЕБНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 сеп 2021 | 15:34 views (3012) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСПрез настоящата седмица 4 кораба от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС провеждат тактически учения на море.
Базов миночистач 62 „Шквал“, с командир капитан III ранг Христо Генчев плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. Основният спектър от задачи, които се изпълняват са свързани с борбата с минното оръжие, планирането и провеждането на противоминни операции.

Едновременно с това се отработват разписания по управление на кораба при плаване в теснини и в район с интензивно корабоплаване, аварийно управление на кораба, тренировки по спасяване на човек зад борд, защита на кораба от въздушен противник с фактическо използване на оръжието, чрез провеждане на стрелба по импровизирана въздушна цел.

На 1 септември се провежда съвместно плаване на рейдови миночистач 53 „капитан-лейтенант Кирил Минков“ с командир лейтенант Пенчо Тролчев и рейдови миночистач 51 „капитан-лейтенант Евстати Винаров“ с командир старши лейтенант Красен Кьосев. По време на плаването се отработват задачи по управление на група кораби при използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити. Отразяване атаките на въздушен противник от корабно съединение и унищожаване на участък от минно заграждение от трална група с контактни тралове.

На 1 и 2 септември малък военен транспорт 302 „Сириус“ с командир лейтенант Николай Петров провежда тактическо учение на единичния кораб. По време на плаването корабът отработва тренировки и учения по борба за живучест на кораба, защита от ядрено, химическо и биологическо оръжие и отразяване на атаките от въздушен противник, чрез провеждане на стрелба по импровизирана въздушна цел.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОРАБИ ОТ СЪСТАВА НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ ПРОВЕЖДАТ ТАКТИЧЕСКИ УЧЕНИЯ (ГОЛЯМА УЧЕБНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка