ПРОДЪЛЖАВА ВОДОЛАЗНОТО УЧЕНИЕ НА ВМС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „ТРИТОН 2021”

Pan.bg 21 сеп 2021 | 16:59 views (1441) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan,bg
По информация на Пресцентъра на ВМС

Започна заключителната фаза на учението „ТРИТОН 2021” по време на която, към българските водолази се присъединиха техните колеги от ВМС на Румъния и специалисти по подводно обследване от САЩ.

На 20 септември, в Пункт за базиране - Варна, се проведе предпоходна конференция и предварителен инструктаж по мерките за безопасност при извършване на съвместна водолазна дейност. Учението продължи с обследване на подводни обекти с водолази и дистанционно управляеми подводни апарати. Подводните обекти се намират в акваторията на Варненския залив и са разделени в два отделни района.

Oсновните предизвикателства в учението „ТРИТОН 2021” са неговият многонационален характер и съвместяването на тактиките и процедурите по откриване, обезвреждане и унищожаване на невзвривени боеприпаси под вода от различни държави, членки на Алианса.

Учението ще продължи до 24 септември 2021 г. и ще приключи с провеждане на непосредствен анализ на извършените дейности и постигнатите резултати от всички участници.
Откриването, обезвреждането и унищожаването на боеприпаси под вода е от значение за гарантиране безопасността на корабоплаването, риболова и другите дейности в националните морски пространства.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРОДЪЛЖАВА ВОДОЛАЗНОТО  УЧЕНИЕ НА ВМС НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „ТРИТОН 2021”

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/9 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка