96-И ОТРЯД КОРАБИ СЪС СПОМАГАТЕЛНО НАЗНАЧЕНИЕ НА 76 ГОДИНИ, ТАНКЕР 303 "АКИН" НА 23 ГОДИНИ (ГОЛЯМА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 24 сеп 2021 | 18:13 views (7378) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМС

На 24.09.2021 г. с тържествено издигане на националния флаг и флаговете за разцветяване в пункт за базиране Бургас се отбеляза 76-та годишнина от създаването на 96-и отряд кораби със спомагателно назначение.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На днешния ден се навършват и 23 години от спускането на вода на танкер бункеровчик „Акин“ с бордови номер 303.

Отрядът кораби със спомагателно назначение е наследник на 96-и дивизион кораби със спомагателно назначение, създаден през 1945 г. като част от новосъздадената военноморска база - Бургас. Плавателните съдове тогава са предвидени за изпълнение на задачи по охрана на водния район, а днес основното им предназначение е логистично осигуряване на корабите на море.

В поздравителния си адрес, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави военните моряци от отряда и изказа своето искрено уважение към ежедневно влаганите от тях усилия при изпълнение на своите задължения и поставените задачи. Той им пожела добро здраве, силна воля и непоколебим дух, винаги верен курс, попътен вятър и седем фута под кила по фарватерите към успешна реализация на всички техни бъдещи начинания.

Началникът на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков поздрави командването и личния състав на отряда като им пожела висок воински дух и все така да продължават да утвърждават авторитета и престижа на Военноморските сили на България.

Командирът на отряда – капитан ІІ ранг Ясен Чапевов поздрави военнослужещите с празника, награди отличилите се и благодари на личния състав за отличното изпълнение на поставените задачи.Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


96-И ОТРЯД КОРАБИ СЪС СПОМАГАТЕЛНО НАЗНАЧЕНИЕ НА 76 ГОДИНИ, ТАНКЕР 303 "АКИН" НА 23 ГОДИНИ (ГОЛЯМА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

PREVIOUS PHOTO 1/16 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0