Naval Group достави P-53 A.R.A. Storni, третият многофункционален морски патрулен кораб за Аржентина

Pan.bg 13 окт 2021 | 14:26 views (819) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на navalgroup.comТретият от четирите аржентински офшорни патрулни кораба (OPV), поръчани от ВМС на страната, тип OPV 87 с номер и име P-53 A.R.A. Storni бе доставен на 13 октомври в присъствие на капитан Сантяго Вилемур, представител на аржентинския флот във Франция. В Конкарно той предаде командването на кораба на командир Оскар Латор. Доставка бе извършена от екипите на Naval Group и Kership, съвместно предприятие между Piriou и Naval Group. Това е част от договора, подписан от Naval Group с Аржентина през 2019 г. за доставката на 4 многоцелеви патрулни кораба.

Първият кораб - Р-51 A.R.A. Bouchard (бивш френски L’Adroit) бе доставен през декември 2020 г., а втория Р-52 A.R.A Piedrabuena на 13 април тази година.

С доставката на P-53 A.R.A. Storni, програмата продължава да напредва, както е планирано да приключи с доставката на последния кораб, планирана за април 2022 г.

Екипаж от 44 души от аржентинските ВМС бяха обучени за експлоатацията и поддръжката на P-53 A.R.A. Storni. Този трети патрулен кораб от поредицата, придобит от ВМС на Аржентина, предлага същите активи и характеристики като тези на Р-52 A.R.A. Piedrabuena. По-добре въоръжен и моторизиран от Р-51 A.R.A. Bouchard, корабът е оборудван с активна стабилизационна система и носов тръстър, той също така има ледови клас, т.е. адаптиран за навигация в студените води на Антарктида.

Жан-Клод Фландрин, директор на програмата, заяви: „Доставката на този трети патрулен кораб е знак за много важен етап за програмата, който бе постигнат навреме въпреки криздата от COVID-19, което беляза последните две години. Екипите все още са мобилизирани за финализиране на обучението на екипажа, който ще замине с кораба за Аржентина. След като обучението приключи, ние ще концентрираме усилията си за предаването на последния от поредицата кораби, който бе спусната на вода в последния месец".

Оливие Мишел, търговски директор за Латинска Америка, добави: „Гордеем се с доверието, което ВМС на Аржентина даде на Naval Group за доставката на тези многофункционални кораби от последно поколение, които ще позволят на страната да изпълнява своите суверенни мисии. Тази доставка е още една демонстрация на капацитета и ангажираността на Naval Group и нейните партньори да отговорят на клиентитеи техните оперативни нужди".
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Naval Group достави P-53 A.R.A. Storni, третият многофункционален морски патрулен кораб за Аржентина

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка