Започват консултации с обществеността за Морската стратегия на Република България 2022 – 2027 г.

Pan.bg 25 окт 2021 | 16:52 views (338) commentaries(0)
img Pan.bg

Доклад за Актуализация на оценката на морската околна среда, дефиниции и цели за добро състояние на морската околна среда, като първи етап от актуализация на Морската стратегия и Програми от мерки за 2022-2027 г., е публикуван за консултации с обществеността на интернет страницата на Министерството на околната среда и водите и на интернет страницата на Басейнова дирекция „Черноморски район“.

Консултацията ще се проведе за период от един месец – от 22 октомври 2021 г. до 22 ноември 2021 г.

Морската стратегия на Република България е разработена с цел постигане на добро състояние на морската околна среда в съответствие с изискванията на Рамковата директива за морска стратегия на Европейския съюз и се прилага на 6-годишни периоди.

Изготвената Актуализирана оценка на морската околна среда, дефиниции и цели за добро състояние на морската околна среда е първа част от Втората Морска стратегия на Р България и Програма от мерки за периода 2022 – 2027 г.

Актуализираната оценка на морската околна среда съдържа информация за състоянието на морската околна среда, характеристиките за добро състояние на морската околна среда, предложените екологични цели и свързаните с тях критерии, индикатори и прагови стойности, включително степента на достигане на доброто й състояние.

Разработена е от екип на Института по океанология към БАН по договор, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Активното участие на всички компетентни органи, заинтересовани страни и широката общественост е от ключово значение при разработването на Втората Морска стратегия на Р България и нейното прилагане.

Документи за консултация може да намерите тук: https://www.bsbd.org/bg/index_bg_159611.html

Информация за начина на изпращане на становища, предложения, препоръки и коментари е публикувана тук:

https://www.moew.government.bg/bg/vodi/morski-vodi/morska-strategiya-na-republika-bulgariya/morska-strategiya-na-republika-bulgariya-2022-2027-g/

/www.moew.government.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка