Морско училище и Военният институт в Киев обсъдиха стъпки за сътрудничество

Pan.bg 28 окт 2021 | 21:38 views (488) commentaries(0)
img Георги Николов

Представители на ръководствата на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военния институт по телекомуникации и информационни технологии (MITIT) „Героите на Крути“ в гр. Киев, Украйна, обсъдиха възможности за сътрудничество по време на видеоконферентна връзка на 27 октомври 2021 г.

Заместник-началникът на MITIT по учебната дейност – полковник Олексий Силко, изнесе презентация за Института. От страна на Морско училище заместник-началникът по учебната част – капитан I ранг доц. д-р Николай Великов, запозна украинските представители с българското висше военно учебно заведение.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Беше констатирано сходство в предназначението и подготовката на специалисти в областта на комуникациите и информационните технологии. Една от потенциалните области за сътрудничество между двете висши учебни заведения е подготовката на специалисти по киберсигурност и киберзащита.

Като първа стъпка от украинска страна беше предложено наши експерти да участват в международна онлайн конференция, която се организира от MITIT в края на следващия месец. Предложението от българска страна беше да се организират посещения в гр. Варна и в гр. Киев – за по-добро запознаване на място с конкретните направления за сътрудничество и съвместна работа. От Представителството на НАТО в Киев беше изразена готовност за финансиране на тези посещения в рамките на програмата на НАТО DEEP.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Морско училище и Военният институт в Киев обсъдиха стъпки за сътрудничество

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка