ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЪРВИЯ ЕТАП ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИТЕ ПАТРУЛНИ КОРАБИ ЗА ВМС

Pan.bg 04 дек 2021 | 15:37 views (768) commentaries(0)
img Pan.bg
Пресцентър на ВМС

Вчера, 3 декември 2021 г., в района на Кораборемонтен и корабостроителен завод „МТГ-Делфин”, се проведе церемония по даване на символично начало за стартиране на строителството на първия от двата многофункционални модулни патрулни кораба по договора между Министерството на отбраната и NVL B.V.& Co.KG.

С реализирането на договора ще бъдат придобити два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи способности да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС, които да заменят част от наличните във ВМС кораби, неподлежащи на модернизация.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На церемонията, която е традиционна за всички корабостроители, като представители на Възложителя, присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Сред официалните гости бяха областният управител на Варна господин Марио Смърков, заместник-кметът на Община Варна господин Коста Базитов, представители на морския бизнес, правителствени и неправителствени организации.

Изпълнителят на проекта бе представен от изпълнителните директори на NVL B.V.& Co.KG господин Дирк Малговски и на „МТГ-Делфин“ господин Светлин Стоянов.

Първият пуск на специализираната високотехнологична система за плазмено рязане на стоманата направиха адмирал Ефтимов, контраадмирал Михайлов, господин Малговски и господин Стоянов.

Проектът за строителството на двата кораба, който ще се изпълнява във Варна и в който ще се включат и много български доставчици, е свързан с най-големия инвестиционен разход за българските Военноморски сили.

/www.navy.mod.bg/Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЪРВИЯ ЕТАП ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИТЕ ПАТРУЛНИ КОРАБИ ЗА ВМС

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0