/СНИМКА/: Концепция за нов разрушител представиха в САЩ

Pan.bg 14 яну 2022 | 22:35 views (345) commentaries(0)
img
pan.bg

В САЩ представиха концепцията за бойния разрушител DDG (X). Това ще бъде кораб от ново поколение, въоръжен с хиперзвукови ракети и лазери. Предполага се, че те ще бъдат десет пъти по-мощни от сегашните ракети и лазерни установки.

Това съобщава USNI News. Изданието допълва, че новият разрушител ще бъде най-големият за последните две десетилетия. И той е предназначен да управлява ново поколение оръжия с насочена енергия.

Известно е и за някои технологични иновации. Така, вместо обикновенна газотурбинна установка ще бъде инсталирана универсална система, както на разрушителите от клас Zumwalt. Тя ще осигурява енергия за лазери, ко;ито ще могат да удрят вражески управляеми ракети. Корабът е предназначен за действие, включително в арктическия регион.

Корабът ще има нов корпус. Но засега конструкторите не обвързват проекта с конкретен дизайн. Известно е, че носовата част ще бъде стреловидна и ъглова. Възможно е новият кораб да бъде подобен на стелт разрушителя Zumwalt.

Както добавиха експертите на изданието, разработчиците, заедно с отбранителната промишленост, в момента работят по финализиране на базовата конструкция, в която ще вземат предвид всички експлоатационни изисквания.

Предварителната стойност на проекта е най-малко един милиард долара. Това е само тялото, всички останали технологични решения ще имат своя допълнителна цена.Източник: rg.ru Снимка: cdnimg.rg.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка