ВИДЕО: Новата "драгажна флотилия" за по-безопасно корабоплаване по р Дунав

Pan.bg 21 яну 2022 | 11:48 views (547) commentaries(0)
img Вижте кратък клип от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура", посветен на новата "драгажна флотилия" за по-безопасно корабоплаване по река Дунав

https://www.eufunds.bg/bg/optti

" target="_blank">

СПРАВКА:

20 септември 2021: Новият понтон на ИАППД вече е в Русе

Новият понтон, който ще бъде част от драгажното оборудване на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ пристигна в Русе.

Съоръжението беше построено в корабостроителница „АТГ Гюргево“ в Румъния.

Понтонът е с дължина 34.5 метра, широк е 11.4 метра и е предназначен за натоварване на драгажни маси от драга на два шалана, посредством плаващ тръбопровод. Стойността му е 2 345 000 лева.

Доставката е част от изпълнението на проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав“ който се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014–2020 г. и със средства от националния бюджет.

С него Агенцията ще може да изпълнява по-добре една от своите основни задачи, а именно – поддържане на корабоплавателния път в българския участък на реката.
В рамките на проекта се доставят още драга, шалан, маневрен кораб и тръби за пренос на наноси.

До края на годината предстои доставка на маневрен кораб и шалан, които в момента се строят в корабостроителницата в Гюргево.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0