/ВИДЕО/: Съвместни учения на ВМС на Иран, Китай и Русия започнаха в Индийския океан

Pan.bg 21 яну 2022 | 14:13 views (1161) commentaries(0)
img
pan.bg

Адмирал Мостафа Таджодини, официален представител на учението, каза, че са планирани тактически маневри, включително спасяване на горящ кораб, освобождаване на отвлечен кораб и стрелба по морски цели през деня и нощта.

Съвместните военноморски учения на въоръжените сили на Иран, Китай и Русия „Пояс на морската сигурност“ започнаха в петък сутринта в северната част на Индийския океан. Това съобщава агенция Mehr.

Отбелязва се, че от иранска страна в маневрите участват подразделения на ВМС на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (КСИР, елитни части на иранските въоръжени сили) и иранската армия.

„Според програмата са планирани различни тактически маневри, включително спасяване на горящ кораб, освобождаване на отвлечен кораб и стрелба по морски цели през деня и през нощта“, каза адмирал Мостафа Таджодини, говорител на учението „Пояс на морската сигурност“.

На 19 януари пресслужбата на Източния военен окръг (ВВО) за Тихоокеанския флот съобщи, че три кораба от Тихоокеанския флот са пристигнали в иранското пристанище Чабахар за участие в съвместни учения между Иран, Русия и Китай. Отряд кораби потегли на дълъг поход от Владивосток няколко дни преди настъпването на 2022 г.Източник: ТАСС Снимка: img.ednews.net Видео: kanal8 / youtube

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0