Снимки: Новите баржи на Морска администрация

Pan.bg 15 май 2022 | 08:19 views (1834) commentaries(0)
img Специализираните несамоходни плавателни средства са предназначени за провеждане на аварийно-спасителни дейности в общия българо-румънски участък на река Дунав, в случай на възникнали инциденти и бедствия и при операции по ограничаване и ликвидиране на разливи от нефтени продукти и опасни субстанции.

Баржите разполагат със специализирано оборудване и ще бъдат позиционирани в пристанищата на Русе и Лом, а обхватът им на действие ще покрива общия българо-румънски участък от реката.

Баржите бяха представени по време на тържествена церемония на 13.05.2022 г. в присъствието на изпълнителния директор на съвместния технически секретариат за Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България Николета Минку, ръководителя на проекта Румен Николов, генералния директор на Румънската морска администрация Космин Думитрахе, изпълнителния директор на ИА „Морска администрация“ кап. Венцислав Иванов.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Кръстник на баржа DSN-R с пристанище на домуване Русе стана заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова, а изпълнителният директор на Асоциация на дунавските общини „Дунав“ Мария Цанкова на баржа DSN-L, с пристанище на домуване Лом.

Обновяването на състава на плавателните средства на ИА „Морска администрация“ се осъществява по проект „Повишаване на транспортната безопасност в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез подобряване реакцията при бедствени ситуации посредством трансгранично сътрудничество“, Danube Safety Net.

С реализацията на проекта Danube Safety Net ще се повиши нивото на транспортната безопасност по протежението на общия българо-румънски участък по р. Дунав, чрез постигне на по-добра синхронизация на действията при бедствени ситуации на двете отговорни институции, подобряване на капацитета на спасителните екипи и съкращаване на времето за реакция в случай на бедствие.

***
Общият бюджет на проекта е 5 699 612,87 евро, от които 85% се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите 15% са национално
съфинансиране.

/www.marad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Новите баржи на Морска администрация

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка