"Лъвското сърце" Теодор Цветков завърши успешно 24-часов плувен маратон

Pan.bg 25 май 2022 | 14:23 views (425) commentaries(0)
img “С действията си искам да покажа, че да застанете зад мен си заслужава! Искам да ви представя новото предизвикателство...поредният връх...продължението на моя път, водещ ме до крайната цел.” С този призив рекордьорът на Гинес Теодор Цветков прикани русенци да го подкрепят в преследването на поредното върхово постижение - 24-часов плувен маратон в басейна на Спортното училище в Русе. Стартът му беше поставен в 19 часа на 21 май, а успешният финал дойде след 1440 минути във водата на 22 май.

Теодор бе подкрепян от десетки приятели, които бяха неотлъчно с него на плувния басейн, редувайки се на смени през цялото денонощие, както и от стотици русенци, които имаха възможност да наблюдават на живо плуването през фб страницата на спортиста. Своята подкрепа за плувеца изрази и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който наблюдава на място подготовката и старта на маратона.

След края на феноменалното си плуване изтощеният, но щастлив от успеха спортист, използва случая да оповести и следващата си цел. Предизвикателството, което той си поставя, отново ще е под формата на плувен маратон, като времетраенето му ще е далеч над покорените малко преди това 24 часа.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

“Нищо от това нямаше да бъде възможно без подкрепата на Община Русе, УМБАЛ „Медика-Русе“, Be healty, Rotary club Ruse, SMG, IARS и, разбира се, TEAM TSVETKOV“, благодари във фейсбук профила си Теодор Цветков преди началото на поредната си инициатива.

Припомняме, че заради военните действия в Украйна той не успя да реализира планираното през изминалата година преплуване на Черно море, посветено на борбата със замърсяването му с пластмасови отпадъци.

/www.obshtinaruse.bg/Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


"Лъвското сърце" Теодор Цветков завърши успешно 24-часов плувен маратон

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0