ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВМС УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ФАРОВЕТЕ (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 07 юли 2022 | 08:06 views (950) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМС

През тази година Световният ден на морските средства за навигационно осигуряване се проведе в България, като домакин на събитието бе държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

На 1 юли в Конгресен център - Бургас се състоя международна конференция, участие в която взеха морски експерти от Великобритания, Белгия, Испания, Франция, Исландия, Република Корея и др. Конференцията беше открита от генералния секретар на Международната асоциация на фаровите служби и помощните средства за навигация Франсис Закарие.

Командването на Военноморските сили на Република България бе представено от капитан I ранг Ваньо Мусински, заместник-началник на Щаба на ВМС. В своето приветствие към участниците той изрази увереността си, че форумът ще даде възможност задълбочено да се обсъдят теми в интерес на осигуряване безопасността на корабоплаването. Отправяйки благодарност за поканата, капитан I ранг Мусински подчерта, че домакинството на тази среща е признание за приноса на българските специалисти и в частност на Хидрографската служба на ВМС.

Капитан III ранг Николай Лясковски, заместник-началник на Хидрографската служба на ВМС, изнесе пред участниците в конференцията брифинг на тема „Възможности за модернизация на средствата за навигация в Хидрографската служба на ВМС“.

Участниците в конференцията посетиха остров Света Анастасия и разгледаха разположения на него фар. Представени им бяха възможностите на системата за контрол на корабоплаването в южната част на българското Черноморие, съсредоточена в Бреговия център за управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВМС УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ФАРОВЕТЕ (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка