ДППИ с участие в среща на Съвета за управление на EuRIS в Ротердам

Pan.bg 28 сеп 2022 | 10:58 views (308) commentaries(0)
img Pan.bg

Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ к.д.п. Георги Събев взе участие във втората среща на Съвета за управление на единната европейска платформа EuRIS, която се проведе на 21.09.2022 г. в град Ротердам, Кралство Нидерландия.

Домакин на събитието беше Изпълнителна агенция на Министерството на инфраструктурата и управлението на водите в Кралство Нидерландия – Rijkswaterstaat (RWS).

В резултат на подписаните споразумения между тринадесетте партньора по проект RIS COMEX е конституиран Съвет, който е органът за управление и вземане на решение във връзка с дейностите за поддръжка и развитие на EuRIS.

Член на Съвета от страна на България е генералният директор на ДППИ. По време на срещата беше постигнато споразумение за принципите на работа на Съвета.

Обсъдено беше разширението на обхвата на RIS COMEX, чийто бенефициент за България е ДППИ, като интерес за участие изявиха страни като Полша и Швейцария.

Дискутирана беше и възможността за изпълнение на нов проект, финансиран по Механизма за свързване на Европа (CEF), който да продължи дейността на RIS COMEX.

/www.bgports.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка