Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) пристигна в Мар дел Плата

Pan.bg 04 фев 2023 | 06:48 views (872) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 39: Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) пристигна в Мар дел Плата

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) пристигна в Мар дел Плата. Аржентинското пристанище е втора междинна спирка на плавателния съд по пътя му към родната антарктическа база на остров Ливингстън.

Екипажът на кораба бе посрещнат от военен оркестър на официална церемония. Сред официалните гости бе флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров – началник на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, Н. Пр. Стоян Михайлов, посланик на България в Аржентина, контраадмирал Марсело Тарапов, генерален директор на обучението и подготовката на Военноморските сили на Аржентина и участник в 12 полярни експедиции до Антарктида, представители на аржентинските военноморски сили, както и учените от Българския антарктически институт. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/401276-balgarskiyat-voenen-nauchnoizsledovatelski-korab-sv-sv-kiril-i-metodiy-nik-

Ден 39: Флотилен адмирал Боян Медникаров, Н.Пр. Стоян Михайлов и контраадмирал Марсело Тарапов от Аржентина ще посрещнат НИК 421 в Мар дел Плата

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ (НИК 421) ще пристигне в Мар дел Плата в ранния следобяд на 3 февруари (бел. ред. часовата зона на Аржентина спрямо координираното универсално време е -3 часа). Аржентинското пристанище е втора междинна спирка на плавателния съд по пътя му към родната антарктическа база на остров Ливингстън. Официалното посещение на „Св. св. Кирил и Методий“ в Мар дел Плата е по покана на Военноморските сили на Аржентина. Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/401036-flotilen-admiral-boyan-mednikarov-n-pr-stoyan-mihaylov-i-kontraadmiral-marsel

Ден 39 - сутрин: Пристанищен пилот и влекач ще подпомогнат акостирането на „Св. св. Кирил и Методий“ в Мар дел Плата
Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде посрещнат от пристанищен пилот и влекач при пристигането си в Мар дел Плата. "На една миля източно от нос Кабо Кориентес, посредством пилотски катер, на кораба ще се качи местен пилот. След като НИК 421 навлезе в пристанището на Мар дел Плата, маневрите му ще бъдат подпомогнати от влекач и ще застане на пирс във военноморската база в града", обясни за БТА капитан III ранг Радко Муевски, старши помощник-командир на кораба.


https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/401021-pristanishten-pilot-i-vlekach-shte-podpomognat-akostiraneto-na-sv-sv-kiril-i-

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка