Представители на МИРГ „Бургас-Камено” участваха в международна конференция на тема “Подходи за устойчива синя икономика” в Испания

Pan.bg 18 мар 2023 | 06:34 views (599) commentaries(0)
img Pan.bg

В периода 9 – 10 март 2023 г. в гр. Салоу, Испания се проведе международна конференция на тема “Подходи за устойчива синя икономика”, в която от българска страна участие взеха изпълнителният директор Неби Кехая - изпълнителен директор на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Бургас – Камено”. и Ивелина Сулева – eксперт СВОМР от МИРГ „Бургас – Камено”.

Двамата представители на МИРГ взеха активно участие във форума и бяха сред едни от основните гост-лектори на конференцията.

Изпълнителният директор на МИРГ Неби Кехая представи резултатите от съвместния транснационален проект “Мрежа от инкубатори за син растеж”.

Проектът, който се реализира между МИРГ „Бургас-Камено” и още 7 партньора от Гърция включва извършване на няколко проучвания за „интелигентни“ пристанища на териториите на партньорите, планове за развитие на синя икономика и бизнес планове за създаване на инкубатори за син растеж. В резултат от проучванията по проекта се създава платформа, на която се публикуват всички резултати от проекта, които са достъпни за всички заинтересовани страни.

В рамките на форума, представителите от МИРГ „Бургас – Камено” съвместно с експерти от Финландия, Франция и др., както и на Каталунското правителство и администрации активно дебатираха темата за създаване на ефективни подходи и постигане на устойчива синя икономика.

/www.nrmbg.com/

Изображението има илюстративен характер и не е обвързващо с текста.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка