Ден 86: НИК 421 плава край най-южните брегове на Бразилия

Pan.bg 23 мар 2023 | 07:31 views (631) commentaries(0)
img Pan.bg

Репортерът на БТА Константин Карагьозов е единственият представител на медиите, който пътува с кораба "Св. св. Кирил и Методий" и в двете посоки, като придружава българската експедиция по време на целия престой на Антарктида. Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА".

Всички медии могат да ползват със свободен достъп рубриката "България - Антарктида - корабният дневник на БТА". На посочения по-долу електронен адрес и връзки читателите могат да се запознаят с интересни детайли от плаването.

Ден 86: НИК 421 плава край най-южните брегове на Бразилия

Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ плава в Атлантическия океан край най-южните брегове на Бразилия. В ранните часове на 22 март НИК 421 се намира на малко повече от 60 морски мили източно от лагуната Лагоа Мангейра, следвайки курс 42 градуса. Това каза за БТА главен старшина Явор Стойнев, старши специалист по навигационни и комуникационни системи на борда на кораба.

Метеорологичните условия в района са благоприятни за плаване и позволяват на плавателния съд да поддържа средна скорост от 10 възла.

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/bg-antarctica/427933-nik-421-plava-kray-nay-yuzhnite-bregove-na-braziliya

Снимка - ВВМУ

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка