Фрегата 42 “Верни” и базов миночистач 63 “Прибой” отплаваха за участие в румънското учение SEA SHIELD 2023

Pan.bg 23 мар 2023 | 13:46 views (3767) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВМСНа 23 март 2023 г. фрегата 42 “Верни” и базов миночистач 63 “Прибой” от състава на българските Военноморски сили отплаваха за участие в националното военноморското учение с международно участие на Военноморските сили на Румъния SEA SHIELD 2023.

Плаването ще протече на няколко етапа. След напускане на Военноморска база Бургас и преход до пристанище Констанца, екипажите на корабите ще участват в работни срещи, свързани с организацията и провеждането на учението. Същинската част на учението ще започне с напускане на корабите на пристанището и изпълнение на планираните епизоди в акваторията на Черно море.

След края на учението на българските военни кораби предстои преход обратно до родината и заставане в пункта за постоянно базиране.

Целта на плаването е повишаване на нивото на оперативната съвместимост с ВМС на съюзническите страни, усъвършенстване на подготовката и способностите на личния състав на корабите за участие в провеждането на учения и усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при съвместно плаване в съюзнически формат.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фрегата 42 “Верни” и базов миночистач 63 “Прибой” отплаваха за участие в румънското учение SEA SHIELD 2023

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка