Европейско споразумение за преразглеждане на системата за контрол на рибарството

Pan.bg 08 юни 2023 | 07:17 views (656) commentaries(0)
img Pan.bg

В края на миналия месец Европейският парламент и Съвета на Европейския съюз приеха предварително политическо споразумение относно преразглеждането на системата за контрол на рибарството, предложено от Европейската комисия точно преди 5 години с оглед на по-добро прилагане на общата политика в областта на рибарството.

Ревизираните правила модернизират начина, по който се контролират риболовните дейности както на корабите на ЕС, така и на тези, извършващи риболов във води на ЕС.

Новите правила допринасят за предотвратяване на прекомерния улов, създават по-ефективна и хармонизирана система за контрол на риболова и осигуряват равни условия на конкуренция между различните морски региони и флотове.

Комисарят по околната среда, океаните и рибарството Виргиниус Синкевичюс каза:

„Чрез преразглеждане и актуализиране на системата за контрол на рибарството ние гарантираме по-ефективен контрол върху използването на нашите ценни морски ресурси и по-добро прилагане на правилата в бъдеще.

С това споразумение ние също правим контрола на рибарството годен за бъдещето чрез увеличено използване на цифрови технологии. Нашето постижение днес показва, че дългите и трудни дискусии през годините са си стрували всички усилия.”

Повече информация от "Национална рибарска мрежа" тук:

http://nrmbg.com/blog/novini/Ustoichivo-ribarstvo-sporazumenie-za-prerazglezhdane-na-sistemata-za-kontrol-na-ribarstvoto

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка