/ВИДЕО/: Натовариха и монтираха 76-тонна мачта на третия сериен ледоразбивач от проект 22220 "Якутия"

Pan.bg 28 ное 2023 | 10:55 views (536) commentaries(0)
img
pan.bg

Конструкцията скоро ще бъде боядисана, след което ще бъде оборудвана с навигационно оборудване и лафети за гасене на пожари на аварийни кораби.

Мачтата на третия сериен атомен ледоразбивач "Якутия" от проект 22220 беше натоварена в АД "Балтийски завод", съобщиха от пресслужбата на предприятието.

Мачтата достига 18,6 м височина, а теглото й е около 76 т. Преди да бъде натоварена на ледоразбивача, тя е оборудвана с газопроводи от резервни дизелови генератори. Освен това, мачтата включва атмосферни и въздушни тръби, както и шпигатна система (преливна система) за отстраняване на водите. Конструкцията скоро ще бъде боядисана, след което ще бъде оборудвана с навигационно оборудване и лафети за гасене на пожари на аварийни кораби.

Благодарение на монтажа на мачтата ледоразбивачът придоби окончателните си размери на височина от 59,3 м. Следващата стъпка на специалистите от Балтийската корабостроителница ще бъде формирането на надстройката: те ще трябва да монтират рулевата рубка и да оборудват мачтата с радионавигационно оборудване .Източник: piter.tv Снимка: flagman-news.ru Видео: Telegram / Балтийский завод Official

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка