Община Бургас бе отличена с награда за високи постижения в Черноморския регион

Pan.bg 07 дек 2023 | 14:39 views (502) commentaries(0)
img Димитър Шишманов

Представители на Община Бургас се включиха в годишната конференция на заинтересованите страни по Общия дневен ред за Черно море 2023 г. , която се проведе на 22-23 ноември в Букурещ под егидата на румънската координация на CMA.

Събитието се очерта като една от основните прояви за всички заинтересовани страни, които се интересуват от устойчивото развитие на синята икономика и конкурентоспособността на региона.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Конференцията събра представители на различни сектори, среди и опит за справяне с решаващи предизвикателства и възможности в Черноморския басейн.

От морската среда до инвестициите, предприемачеството и уменията, всички тези теми бяха обсъдени , оформяйки платформа за споделяне на знания и съвместни усилия за разгръщане на пълния потенциал на черноморската устойчива синя икономика.

Съвместните усилия на всички заинтересовани страни насърчава трансформацията към неутрална по отношение на климата, устойчива и конкурентоспособна черноморска синя икономика.

Община Бургас беше отличена с приз за високи постижения в Черноморския регион. Наградите за черноморски проекти са инициатива, предназначена да признае изключителни проекти, съобразени с трите цели на Общият дневен ред за Черно море (CMA).

Наградата обхваща проекти от разнообразна географска област, включително България, Грузия, Молдова, Румъния, Турция и Украйна. Наградите се стремят да идентифицират изключителни проекти в различни области, демонстриращи иновативни и приложими решения, които въплъщават основните цели и приоритети на CMA за устойчива синя икономика в Черно море.

Категории за отлични постижения Наградите са разделени в три категории, всяка от които отразява основните цели на CMA:

„Здрави морски и крайбрежни екосистеми“: Тази категория се фокусира върху опазването на околната среда, устойчивостта при експлоатацията на ресурсите, борбата със замърсяването на морето и боклука, устойчивия риболов и аквакултурата, иновативната инфраструктура за морски изследвания и мониторинга на околната среда.

„Конкурентна, иновативна и устойчива синя икономика за Черно море“: Тук светлината на прожекторите е върху иновативни бизнес модели, научни изследвания и иновации, устойчив растеж, създаване на работни места, транспорт, цифрова свързаност и насърчаване на сини умения и морски кариери.

Проектът на Община Бургас „Дигитална мрежа за синя икономика и насърчаване на иновациите“ (DBAN) № 101077599, който се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС чрез ЕФМДРА (2014-2021 г.) взе награда в категорията „Насърчаване на инвестициите в синята икономика на Черно море“.

/www.burgas.bg/

Тази категория набляга на достъпа до финансови ресурси, насърчаване на устойчиви инвестиции в синята икономика и подкрепа на морското предприемачество и клъстери.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Община Бургас бе отличена с награда за високи постижения в Черноморския регион

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка