Украински медии: Руските ВМС са използвали за първи път ракетата "Циркон"

Pan.bg 10 фев 2024 | 08:44 views (16412) commentaries(0)
img
пан.бг
Украинските медии твърдят, че руските въоръжени сили са използвали за първи път ракетата "Циркон".
Украински информационни ресурси, позовавайки се на изданието Defence Express, съобщават, че в днешната комбинирана атака е участвала, наред с други, хиперзвуковата ракета 3M22 Zircon. Фрагментите от боеприпаси са открити в района на Днепър на украинската столица.

Показаните артикули имат маркировка 3M22, но останалите отломки от ракети са твърде малки и силно повредени, за да бъдат идентифицирани. Въпреки факта, че използването на Циркон все още не е ясно доказано, украински информационни ресурси тревожно съобщават, че такава ракета не може да бъде прихваната от системи за противовъздушна отбрана.

Украинските медии твърдят, че руските въоръжени сили са използвали за първи път ракетата "Циркон".

Украински медии твърдят, че изстрелването е извършено от територията на Крим. Смята се, че изстрелването е станало от вертикален пусков контейнер. Defense Express смята, че Руската федерация е използвала тестово оръжие днес, тъй като Zircons първоначално са били създадени като ракети с морско базиране. Възможно е руските въоръжени сили най-накрая да са модифицирали тази хиперзвукова крилата ракета с морско базиране за наземни инсталации, но е невъзможно недвусмислено да се идентифицират боеприпасите от един фрагмент. Възможно е изстрелване и от кораб.

Характеристиките на ракетата потвърждават, че нейното прехващане е технически невъзможно със зенитните системи, които в момента са на въоръжение във въоръжените сили на Украйна. „Циркон“ носи бойна глава с тегло до 400 кг на разстояние до 1000 км. Скоростта на ракетата достига 9 Маха.източник

репортер.ру
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка