Северна Корея спря доставките на боеприпаси за Русия по море

Pan.bg 02 мар 2024 | 06:38 views (11109) commentaries(0)
img
пан.бг


Медии: Северна Корея спря доставките на боеприпаси за Русия по море
Олена Ивашкив — събота, 2 март 2024 г., 05:29

Руски товарен кораб Lady R, снимка: Wikipedia

Северна Корея спря доставките на боеприпаси за Руската федерация по море, вероятно поради проблеми с производството в КНДР или логистични проблеми.

Източник: южнокорейското издание NK Pro

Подробности: Кораби с оръжие не са в пристанището от седмици.

Според портала четири кораба - "Ангара", "Мая-1", "Мария" и Lady R - са превозвали боеприпаси в Русия, извършвайки най-малко 32 курса. Maya 1 за последно влезе в пристанището на Rason в Северна Корея на 12 февруари, а Lady R на 4 февруари. През това време също не е регистрирано доставяне на контейнери до експортната стоянка.

Според изданието контейнерите, доставени от "Мая-1" и "Лейди Р" в началото на февруари, са останали в пристанището през последните седмици. Това предполага, че те може да са празни или няма спешна нужда да бъдат доставени до местоназначението им в Северна Корея.

Всички тези кораби са обект на санкции от Министерството на финансите на САЩ за предполагаемото им участие в транспортирането на военно оборудване и боеприпаси от КНДР за Русия.


От 12 февруари сателитните снимки не показват големи товарни кораби близо до двата пристана в Расон, където обикновено се товарят оръжия.

Сателитните изображения показват също, че до пристанището на Расон не са докарани контейнери с влак от вътрешните райони на Северна Корея.

Операцията може да е била спряна поради проблеми с производството в Северна Корея или други логистични затруднения. Не трябва да се изключва и възможността оръжията да се пренасят в Русия по въздушен или железопътен транспорт през общата граница на двете страни.

Изданието пише, че корабите, участващи в съвместната операция между КНДР и Русия, не са включили системата за автоматична идентификация по време на всички превози, за да избегнат разкриване.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка