България и Грузия отварят нови възможности за развитие на транспортната свързаност между Азия и Европа

Pan.bg 10 май 2024 | 10:59 views (336) commentaries(0)
img Pan.bg

България и Грузия вече ще признават взаимно свидетелствата на морски лица за крайбрежно плаване след като днес в София беше подписано споразумение между Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Агенцията за морски транспорт на Грузия. Това стана в рамките на посещение на грузинска делегация, водена от Гурам Гурамишвили, заместник-министър на икономиката и устойчивото развитие.

„Пред двете държави има нови възможности за развитие на устойчива мултимодална транспортна свързаност между Азия и Европа“. Това заяви по време на разговорите между двете делегации заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова. Тя припомни, че фериботни линии свързват българските пристанища Бургас и Варна с грузинските портове Поти и Батуми, но трябва да се търсят нови перспективи за увеличаване на товарооборота. Новата геополитическа ситуация в Европа поставя и нови предизвикателства пред черноморските държави и по-специално пред развитието на фериботните превози, добави тя.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Заместник-министър Натова представи пристанищата Бургас и Варна като модерни терминали, които имат капацитет за увеличаване на контейнерните превози между двете страни.

Заместник-министър Гурамишвили изрази подкрепата на грузинската страна за развитието на фериботните връзки. Той добави, че друг сектор, в който може да се разшири сътрудничеството, е железопътният транспорт. Двете делегации бяха единодушни, че може да започне подготовка на меморандум за сътрудничество между железопътните администрации на двете държави.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


България и Грузия отварят нови възможности за развитие на транспортната свързаност между Азия и Европа

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка