БТА: Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" участва в "Базар на професиите" в Бургас

Pan.bg 14 май 2024 | 11:07 views (259) commentaries(0)
img Мая Стефанова


Ученици от над 10 от профилираните и професионални гимназии в Бургас се представиха вчера в базар на професиите, който се провежда на открито на централния площад "Тройката" в града.

Негови организатори са Регионално управление на образованието - Бургас с помощта на кариерните консултанти от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Бургас.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На минувачите учениците, подкрепени от свои преподаватели, разказват за направленията, които изучават. Те дават насоки на заинтересованите за различните паралелки, както се изучават в тях. Част от тях представят своите учебни заведения не само облечени в съответните униформи, но и чрез макети и демонстрации на свои разработки.

Ученици от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" имат изложени макети на различни кораби и табло с морски възли, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации има на щанда си роботи със соларни батерии, а Професионалната гимназия по Транспорт привлича вниманието с макети на автомобили.

Голяма част от участниците като Професионалната гимназия по електротехника и електроника, както и Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" имат на щандовете си и спечелени през годините купи в различни направления. Възпитаниците на Средно училище по фолклор "Добри Чинтулов" са облечени в традиционни носии, а в шатрата на Средно училище "Петко Росен" специалностите "Интериорен дизайнер" и "Организация и технология на фризьорските услуги" са презентирани с модели, създадени чрез 3D принтери, както и манекени с прически.

/АКМ/

Снимка - кореспондент на БТА в Бургас Христо Стефанов

Повече информация тук:

https://www.bta.bg/bg/news/lik/668867-vazpitanitsi-ot-burgaskite-gimnazii-i-sredni-uchilishta-se-predstavyat-v-bazar-Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


БТА: Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" участва в "Базар на професиите" в Бургас

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка