МОСВ проведе дискусия за плана за управление на речните басейни за Черноморския район и морската стратегия

Pan.bg 25 май 2024 | 20:46 views (384) commentaries(0)
img Pan.bg

„Качеството на водите на Черно море е от изключително значение както за околната среда и богатото биоразнообразие, така и за хората, икономическите дейности, за развитието на районите и туризма. Опазването и мерките за подобряване на състоянието на крайбрежните води и морската околна среда се реализират чрез два стратегически документа – Плана за управление на речните басейни (ПУРЧ) за Черноморски район и Морската стратегия“. Това каза зам.-министърът на околната среда и водите Ренета Колева вчера при откриването на четвъртата по ред дискусионна среща на тема „Черно море“, която е в рамките на консултациите със заинтересованите страни по проектите на ПУРБ.

Проектите на двата стратегически документа, разработени с координацията на Басейнова дирекция „Черноморски район“ - Варна, бяха представени на срещата и са в процес на обществени обсъждания са до 30 септември 2024 г. Участието на представители на всички заинтересовани страни в процеса на обсъждане и консултация е от решаващо значение за оптимизиране на предвидените мерки, така че те да бъдат изпълними и да водят до предвидените цели, за да имаме възможности за икономическо развитие и устойчиви дейности при гарантиране на качеството на морската околна среда.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В срещата взеха участие представители от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на земеделието и храните, Министерство на транспорта и Изпълнителна агенция „Морска администрация“, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, Държавна агенция по метрологичен и технически надзор, „Български ВиК холдинг“, научни институти и др.

МОСВ организира поредица от срещи на национално ниво в рамките на консултациите по проектите на ПУРБ, свързани с основните икономически сектори: ВиК, Икономика и Енергетика, Селско стопанство и гори.

Проекта на морска стратегия и начина за предоставяне на становище може да намерите тук:

https://www.moew.government.bg/bg/vodi/morski-vodi/morska-strategiya-na-republika-bulgariya/morska-strategiya-na-republika-bulgariya-2022-2027-g/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МОСВ проведе дискусия за плана за управление на речните басейни за Черноморския район и морската стратегия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка