Русия започна да патрулира в Черно море с подводници

Pan.bg 10 юни 2024 | 16:56 views (612) commentaries(0)
img
пан.бг
Русия започна да патрулира в Черно море с подводници - Плетенчук
Альона Мазуренко — понеделник, 10 юни 2024 г., 14:47 ч.

ПОДВОДНИЦА НА ПРОЕКТА "ПАЛТУС" НА ВОДА. ФОТОИЛЮСТРАЦИЯ: GETTY IMAGES

След поражението на няколко десетки руски кораба от отбранителните сили на Украйна, окупаторите започнаха да включват подводници в патрулирането на Черно море. В момента в Азово-Черноморския регион има четири подводници.

Източник: Дмитро Плетенчук, ръководител на Центъра за стратегически комуникации на отбранителните сили на Юга, в ефира на телемарафона

Пряка реч: „В Черно море сега те (силите на Руската федерация – бел. ред.) изпълняват задачи с подводници. Те вече са разработили практика, когато тези подводници се сменят една друга сутрин...

Общо те имат четири подводници в Азово-Черноморския регион, три от които са носители на крилати ракети. Две подводници периодично излизат в морето“.

Подробности: Говорителят отбеляза, че "силите на Руската федерация са решили, че е по-безопасно в Азовско море и сега се опитват да организират там учебен процес за своите кораби".

Според него в Азовско море има три големи кораба-амфибия на Руската федерация и още три малки ракетни кораба от проекта Буян-М. Тези кораби „осъществиха преход от пункта за базиране до Новоросийск“.


Плетенчук добави, че „за да защитят своите кораби в Азовско море от украински дронове, руснаците изграждат конструкции под формата на баржи и фонови бариери“.

Според говорителя Азовско море има малка дълбочина, така че има малко препоръчителни маршрути: „Те (военни кораби на Руската федерация - бел. ред.) се смесват с цивилни кораби там. Те се опитват да използват това, за да усложнят нашата работа ."

В същото време той не можа да потвърди информацията за поражението на голям руски десантен кораб в Азовско море.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка