Заключителен етап на КЩУ „Траен мир – 2012“

Pan.bg 04 окт 2012 | 08:14 views (6655) commentaries(0)
image" alt="img" /> www.mod.bg

Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще присъстват днес, 4 октомври, на заключителния етап на командно-щабното учение „Траен мир – 2012“, което се провежда от 2 октомври на Полеви учебен полигон „Корен“.

Действията на военнослужещите от Сухопътните войски ще наблюдава и президентът на Република България и върховен главнокомандващ въоръжените сили Росен Плевнелиев.

В командно-щабното учение „Траен мир – 2012“ участват близо 900 военнослужещи с въоръжение и техника от военните формирования 32 990 – Пловдив , 24 150 – Стара Загора, 24 490 – Асеновград, 22 220 – Сливен, 44 220 – Пловдив, 42 600 – Мусачево, 46 690 – Пловдив и 28 610 – София.

Подготовката е съсредоточена върху достигане на необходимите оперативни способности и оперативната съвместимост на военните формирования при участие в операция в състава на многонационални съвместни оперативни сили по възстановяване и поддържане на мира.

На ВИП-деня на учението ще присъстват още заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирите на Сухопътните войски, на Военновъздушните и на Военноморските сили генерал-майор Стефан Василев, генерал-майор Константин Попов и контраадмирал Румен Николов, други висши офицери от Българската армия, представители на местната власт.

Официалната церемония по посрещането на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили ще започне в 10.00 ч. на Полеви учебен полигон „Корен“.
След края на командно-щабното учение, министърът на отбраната Аню Ангелов ще проведе среща с военнослужещите от Сухопътните войски, които участват в „Траен мир – 2012“. По-късно същия ден, той ще проведе среща и с военнослужещите от Хасковския гарнизон.

Министър Ангелов и генерал Симеонов ще участват в тържествената проверка (заря) за отбелязване на 100-годишнината от началото на Балканските войни , която ще започне в 20.30 ч. на централния площад в гр. Хасково.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка