Новостите от “Калашников” на “Армия-2015"

Pan.bg 18 юни 2015 | 13:08 views (4450) commentaries(15)
img /КРОСС/ Концернът „Калашников“ сключи договор с руското министерство на отбраната за доставка на комплект за модернизация за автоматите АК. Това съобщи вчера кореспондент на ТАСС от пресслужбата на предприятието.
„Вече изпълнихме първата поръчка, и днес имаме договор с Министерството на отбраната за доставка на комплект за модернизация. Този комплект е универсален и може да бъде инсталиран общо за 15-20 минути на всеки автомат „Калашников“, който днес се намира на въоръжение в армията или силовите структури“, каза генералният директор на концерна Алексей Криворучко.
По думите му, съвременният стрелкови комплекс „Калашников“, снабден с нов комплект за модернизация, може да се настрои спрямо всяка тактическа задача и да позволи значително да се разширят възможностите за приложение на оръжието.
От пресслужбата на предприятието отбелязаха, че модернизираният приклад и капака на затвора, съвременната ръкохватка и цев, на които са разположени интегрирани планки „Пикатини“, а също и новия ремък, предпазител и ергономичната ръкохватка за управление на огъня позволяват да се подобри ергономиката и управляемостта на оръжието при изпълнение на бойни задачи.
image
Модернизацията на по-рано пуснатите автомати може да се проведе както в промишлените предприятия, така и при самите войски. Комплектът позволява 1,5 пъти да се повиши ефективността на бойното приложение на оръжието по критерий „честота на поражение“ на далечина 300 метра, независимо от климатичните и природните условия.
Комплектът за модернизация за АК бе представен на Международният военно-технически форум „Армия 2015“ в Кубинка. По-рано от ТАСС съобщиха, че за пръв път автоматите АК-74М, оборудвани с новия комплект, са били представени на парада в чест на 70-ата годишнина от Победата на Червения площад.
За прототипа на пистолетите „Лебедев“
По-рано бе съобщено, че концернът „Калашников“ на международния военно-технически форум „Армия 2015“ за пръв път ще представил прототипа на новия пистолет „ПЛ-14“ (пистолет „Лебедев“), концепцията на който бе разработена съвместно със специалисти от силовите структури и водещи стрелци-спортисти от Русия.
„Ключовата разлика на „ПЛ-14“ от другите съвременни аналози е неговата ергономика и баланс, които най-пълно съответстват на съвременните представи за биомеханиката на човека и производството на точния изстрел. Особено внимание следва да се обърне на уникалната естетика на пистолета“, подчертаха от пресслужбата.

От концерна казват, че пистолетът може да се използва не само в качеството на оръжие за армията и полицията, но и
в спорта. „Ние имаме намерение да пуснем различни варианти с изменени характеристики на ударно-спусковия механизъм, а също и да направим модификации, които ще позволят той да се ползва в спортни мероприятия“, отбеляза Криворучко.
Както разказаха от „Калашников“, новият пистолет с боеприпас 9х19 мм се отличава със своята малка дебелина – от 21 мм в предната част до 28 мм в района на ръкохватката. Двустранното разположение и конфигурацията на органите за управление на „ПЛ-14“ позволяват той да се използва както с дясна, така и с лява ръка, а характеристиките на оръжието го правят комфортно от гледна точка на отката, изхвърлянето на гилзата след изстрела и бързото връщане към линията на прицел.
От концерна обърнаха внимание и на индикаторът за наличие на патрон в цевта, който позволява „с пипане“ да се определи дали оръжието е заредено, и позволява в съчетание с изменената геометрия на цевта да се изстрелват дефектни патрони, чиято дължина на гилзата не съответства на стандарта.
Източник: http://www.fbr.bg/


Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/komplekt-oruzhieto-kalashnikov-1470205.html#ixzz3dPIEMDcV
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  Хуго Шмайсел 18 юни 2015, 18:20
   
  7
   
  14

  Пак разминаване със снимковият материал по темата и съдържанието и. Това на снимката е АК-47, т.е. 7.62мм автомат от най-старите версии, но поне е от съветските боклуци.

 2. #2
  Васил Илиев 18 юни 2015, 20:38
   
  13
   
  2

  Кой си ти дето казваш,че Калашника е боклук?Да има някой боклук,но не е Калашников.

 3. #3
  Хуго Шмайсел 18 юни 2015, 20:58
   
  8
   
  11

  Василе, казвам,че руският калашник в сравнение с нашият е боклук. За справка - целият свят. Конструктивно оръжието е създадено от немски инжинерен колектив за просташко - дивашка войска и за това няма как да е лошо, но съветско-руската изработка му рзвали качеството и живучеста.

 4. #4
  KOREKTOR 18 юни 2015, 21:52
   
  6
   
  6

  До #3 Хуго Шмайсел

  " казвам,че руският калашник в сравнение с нашият е боклук "

  Хубаво , ам кой си ти , че да го казваш ?

  " За справка - целият свят. " казваш , само дето света не го знае.

  Това е като шопското " От Искаро по-глибоко нема "

  А от това наистина по-голяма тъпня няма ТЪПАНАРИНО НЕВЕЖ

  " Конструктивно оръжието е създадено от немски инжинерен колектив за просташко - дивашка войска и за това няма как да е лошо, но съветско-руската изработка му рзвали качеството и живучеста. "

  Малей-й-й-й-й , ако може да те чуе Бай ти Адолф как му наричаш армията " просташко - дивашка войска " дупе да ти е яко.

  А за " качеството и живучеста " на " съветско-руската " разработка.има бая още да учиш ДЕБИЛЕ ТЪП.

 5. #5
  Тъп дебил 19 юни 2015, 11:03
   
  7
   
  4

  Коректоре, не си ме разбрал. Немският колектив работи в плен след войната и създава оръжие за СССР по тяхна заръка и параметри, т.е. да се обслужва от простаци и невежи алкохолици. След 1954г немските инжинери са освободени. Надявам се, че като що годе интилигентен човек не вярваш, че един недообит, неграмотен пияница с основно образование може да измисли нещо подобно, като АК-47. Това си е съветска митология! И на края се радвам, че изрази положително отношение към Адолф!

 6. #6
  KOREKTOR 19 юни 2015, 12:31
   
  3
   
  6

  До #5 Тъп дебил

  Че си ТЪП ДЕБИЛ , ТЪП си бе Хуго.

  От де па ти влезе в ТЪПАТА ТИ ТИКВА , че съм изразил положително отношение към Адолф.

  ТЪПАКО ГОВЕЖДИ ОЛИГОФРЕНИНО, само ти оспорих ДЕБИЛЩИНАТА , че немската армия е " просташко - дивашка войска "

  А че АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ е ШЕДЬОВЪР на оръжейното изкуство го е признал целия свят ТЪПАКО ПРОСТ.

  Посочи ми точка от земното кълбо където АК не е в употреба.

  ТЪП ДЕБИЛ , ТЪП си бе Хуго

  А сега ми докажи такъв факт с кое да е друго оръжие.

  ГЕНИАЛНИТЕ НЕЩА се създават от ГЕНИИ и един от тях е имено Михаил Калашников.

  " Господь создал людей, а полковник Кольт сделал их равными. Старший сержант Калашников пошёл дальше: он уравнял не только людей, но целые государства "

  Немският колектив работи след войната и съдейства за усвояването на серийното производство на създадения от Михаил Калашников автомат.

  Схващаш ли разликата ТЪП ДЕБИЛЕ

  Немски колектив начело с Фон Браун работи след войната и в ЩАТИТЕ и поставя началото на ракетната техника в КРАВАРИЯТА , нещо непознато дотогава по тези земи .
  краварски.

  Това знаеш ло го бе Хуго ?

 7. #7
  Бай Хуй 19 юни 2015, 16:47
   
  1
   
  1

  Ху(й)го стандартните въпроси когато някой се пеняви като тебе в такива случаи са колко(количество произведени лично гилзи), в какви калибри(вярвам няма нужда от разяснения), с какво(българско АК, руско АК, AR-15 дериват, бластера на Дарт Вейдър....) и как(IPSC, лов на ИДИЛци, по шишета, у казармата сватбарската....)? Доде не дадеш смислен отговор на тези въпроси се приема че си просто поредния пенявещ се читател дето мнението му не струва половин косъм от гъза на камилата на Шейх Хуй ефенди, той и Бай Хуй.

 8. #8
  Бай Хуй 19 юни 2015, 16:53
   
  1
   
  4

  А за пищова... бидейки човек успял да почупи вече един Глок от редовна употреба(разбирай къде 10 000 изстрела в IPSC упражненийца за последните две години), някакси се съмнявам, че руснаците са спретнали нещо турбоавангардно - просто австрийците вече са измислили всичко дето може да се измисли в тая област.... Ама пък знам ли, доде не направя 50-100 гилзи нищо не мога да кажа. Да впрочем Адолф е бил недоклатен педераст.

 9. #9
  Ярр 20 юни 2015, 06:47
   
  1
   
  0

  Що няма снимки на комплекта за модернизация?

 10. #10
  fox81 20 юни 2015, 08:28
   
  5
   
  4

  Отначало когато (немските инженери в плен) са разработвали АК руснаците са кръстили проекта Автоматичний Карабин, после им идва гениалната идея за недоубития водкаджия с плътна ватенка Калашников.
  И аз като бях малък си мислих, че е руско, но когато попораснах осъзнах истината.
  П.С. Ако не беше Фон Браун дали ФАЩ и СССР щяха да имат космическа програма, и ако да, дали щяхме да сме живи да я видим.
  И думичките ракета или сателит дали изобщо щяха да са известни на света.
  Хайде пишете размисли след мен, най- вече какъв дебил съм, но не вярвам в този форум някой да тръгне да ми пише подобни глупости, то той трябва да е пълен идиот.

 11. #11
  KOREKTOR 20 юни 2015, 08:31
   
  1
   
  4

  До #9 Ярр

  Дано това видео ти даде някаква представа за комплекта за модернизация

 12. #12
  KOREKTOR 20 юни 2015, 08:42
   
  4
   
  6

  До #10 fox81

  ТЪПАКО хубавото е , че сам си признаваш " най- вече какъв дебил съм " та ми спестяваш писането .

  Малко скромно , но си го казал точно.

  Можеше още да окрасиш ИДИОТИЯТА СИ.

  " Ако не беше Фон Браун дали ФАЩ и СССР щяха да имат космическа програма, и ако да, дали щяхме да сме живи да я видим. "

  САМОПРИЗНАТ ДЕБИЛЕ , за Фон Браун и ФАЩ си прав на 100%.

  А ти НЕВЕЖО НЕКАДЪРНА да си слушал нещо за Сергей Королёв ?

  Този същия човек още в началото на 30-те години на 20-ти век създава ракети и ракетно оръжие още когато може би Фон Браун си няма и понятие от ракетна техника.

  Ако можеш да четеш за Сергей Королёв има необятна информация и можеш да се запознаеш , ако имаш воля и желание.

  Айде много ти здраве от мен.

 13. #13
  Тъп дебил или каквото му 20 юни 2015, 14:06
   
  6
   
  3

  Fox 81, малко са тука хората, които биха те разбрали. Българина има един основен проблем, ако не броим коректора и той е, че вярва на хората, а не на фактите. За това сме и на тоя хал и ти се сещаш кога ще се оправим, когато тая червена пасмин, като коректора не хвърли топа от глад или от старост, а може и някой сляп циганин да му види сметката за очилата например.

 14. #14
  gogo 23 юни 2015, 15:47
   
  1
   
  0

  otnosno temata: az, li4no sam izpolzval i dvete proizvodstva, sled ispitaniqta, ustanovih 4e: ruskiq pri avtomati4en rejim, sled parviq palnitel na vtoriq ve4e po4va da "pliue" kur6umite..., Bulgarskiq, v sa6tiq rejim sled tretiq..., izvodite gi ostavqm na vas... ;)

 15. #15
  бай Стоян 01 юли 2015, 16:07
   
  0
   
  0

  до много знаещия коректор!

  не случайно българският калашников вървеше на черният пазар по 3000 ус дол. а оригиналният 450

  пп има русофили има и американофили , но най-малко има българофили

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker