ЕКСКЛУЗИВНО: Машината за специалните части Rheinmetall MAN Survivor R бе показана на Международното изложение за сигурност GPEC 2020 във Франкфурт/Майн

Pan.bg 18 фев 2020 | 11:41 views (429) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
rheinmetall.com

От 18 до 20 февруари 2020 г. Rheinmetall участва в международната конференция и изложение за сигурност GPEC във Франкфурт на Майн, показвайки бронираната машина за силите за специални операции Survivor R. Тя олицетворява ангажимента на Rheinmetall към изискнанията за сигурност и мобилност. Машината е изключително подходяща за полицейски и специални операции. В Германия полицейските сили на държавно ниво в Берлин, провинция Северен Рейн/Вестфалия и провинция Саксония вече са избрали да екипират своите SWAT екипи с Survivor R. Междувременно превозното средство вече се е доказало няколко пъти в операции. Survivor R е на път да се превърне в стандартното средство за силите за специални операции на германските федерални и държавни полицейски агенции.

Разработен в сътрудничество със производителя на специални превозни средства Achleitner и базиран на висококачествено шаси на камион 4x4 MAN, Survivor R е снабден със стоманена бронирана кабина. Способен да достигне скорост над 100 km/h, автомобилът комбинира изпитани автомобилни технологии от основните производствени серии с най-новите концепции за защита на екипажа от Rheinmetall.

Систематичното използване на части от гражданското автомобилостроене и серийно произвеждани военни компоненти, правят превозното средство достъпна опция, като потребителите могат да разчитат на глобалната сервизна мрежа на Rheinmetall MAN за поддръжка и ремонт. Това прави Survivor R платформа с изгодна и лесна поддръжка, с ниски разходи за жизнения цикъл и високо ниво на готовност за работа.

Бронирана монококова кабина с добавени защитни елементи може да бъде индивидуално и дискретно модифицирана, за да отговори на развиващите се заплахи, докато вентилационна система за филтриране на ядрени, биологични и химически агенти е стандартно оборудване във всяко превозно средство от моделното семейство на Survivor R. Добре осветен и ергономично проектиран, интериорът е достатъчно просторен, за да побере до 11 души персонал с личното им оборудване, както и обширно C4I и комуникационно оборудване. Спомагателното отопление, независимо от двигателя, и мощната климатична система осигуряват комфортна работна среда за екипажа през цялата година.

Тази универсална бронирана машина може да бъде оборудвана и с дистанционни оръжейни станции. Вариант, оборудван с оръжейната станция Rheinmetall Fieldranger, е предназначен например за защита на летищата, както и за операции срещу терористи, използващи военна тактика и оборудване.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker