LURSSEN ще строи новите модулни многофункционални патрулни кораби (ММПК) на България

Pan.bg 27 фев 2020 | 14:22 views (1017) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"
снимката е илюстративна

Пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че германската компания LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG, която участва в процедурата за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС, е оценена и класирана от междуведомствената работна група.

„Знаете, че на 9 декември 2019 г. бяха отворени офертите, което стана както си му е редът, пред всички участници в процедурата. След което бяха проверени документите. Бе направена класация от двете оферти, които бяха подадени, а те бяха на германската фирма LURSSEN и на италианската фирма FINCANTIERI. Едната фирма, италианската, надскача доста цената, която е определена с решението на Народното събрание, следователно е класирана фирмата LURSSEN" разясни министърът на отбраната.

Той припомни, че ангажиментът е поне един от корабите да бъде строен в България. „Доколкото имам информация и двата кораба ще бъдат строени в България“ заяви министър Каракачанов и посочи, че предстои да бъде определен съставът на работна група, която да започне преговори с класираната фирма.

„Въпреки, че класираната фирма отговаря на критериите, до сключването на договора има един период от преговори за подобряване на някои параметри, включително и финансови. Надявам се преди празника на флота да има сключен договор“ заяви министър Каракачанов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка